Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Decizia care va reseta manevrele mondiale a fost luată la Kremlin: China și India sunt vizate de jocul Rusiei pe piata combustibililor!

Postat la: 06.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a mărit livrările de petrol din regiunea arctică spre China şi India, oferit cu reduceri mai mari de preţ, după ce Europa şi-a închis uşile luna trecută pentru ţiţeiul rusesc, arată surse comerciale şi date citate de Reuters.

Petrolul arctic Arco, Arco/Novy Port şi Varandey nu se îndreaptă în mod normal spre est, dar acum este reorientat, după ce Uniunea Europeană, ţările G7 şi Australia au introdus în decembrie un plafon de preţ pentru petrolul rusesc, pe lângă embargoul UE asupra petrolului livrat de Rusiea pe mare. Vânzătorii comercializează ţiţeiul rusesc cu reduceri mai mari de preţ, în timp ce absorb costuri de transport mai mari.

Tot acest ţiţei arctic merge de obicei în UE, dar acum trebuie să meargă în altă parte", a spus un trader din Singapore. Exporturile de ţiţei arctic spre India au crescut constant din luna mai, cu un record de 6,67 milioane de barili încărcaţi în noiembrie şi 4,1 milioane de barili în decembrie, au arătat datele Refinitiv.

Majoritatea livrărilor au fost de petrol Arco şi Arco/Novy Port, din câmpurile operate de Gazprom Neft. Ţiţeiul Arco este un ţiţei din zăcământul Prirazlomnoie, în timp ce ţiţeiul Novi Port, de calitate mai bună, provine din zăcământul Novoportovskoie. Săptămâna trecută, India a importat prima cantitate de ţiţei Varandey, care a fost încărcată în portul Murmansk la sfârşitul lunii noiembrie, potrivit unor două surse şi datelor Refinitiv.

Marfa de 900.000 de barili, de la bordul tancului Bear Alcor, care a navigat prin Europa, Mediterana şi Canalul Suez, a fost descărcată în portul Cochin, din Kerala, pe 27 decembrie, pentru rafinăria Bharat Petroleum Corp.

Celelalte două transporturi, de 600.000 de barili, care au fost încărcate în noiembrie, au fost descărcate la Rotterdam, Ţările de Jos. Nu era clar care companii au cumpărat aceste transporturi. Rusia are volume rezonabil de bune de petrol şi de alte calităţi, care sunt oferite cumpărătorilor indieni, a spus una dintre sursele de la o rafinărie indiană.

loading...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE