Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Nancy Pelosi: "Vom apela la punerea sub acuzare a lui Trump dacă alte eforturi de a-l înlătura din funcţie eşuează"

Postat la: 11.01.2021 - 09:09 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, a spus că legislativul american va apela la punerea sub acuzare a preşedintelui Donald Trump dacă alte eforturi de a-l înlătura din funcţie eşuează, potrivit NBC.

Într-o scrisoare trimisă democraţilor, duminică, ea a afirmat că liderul majorităţii Camerei, Steny Hoyer, va încerca să introducă luni o rezoluţie prin care îi va fi cerut vicepreşedintelui Mike Pence să invoce Amendamentul 25 din Constituţie pentru a-l declara pe Trump incapabil de a-şi îndeplini atribuţiile.

Hoyer are nevoie de consimţământul unanim pentru a introduce această solicitare, a spus Pelosi. Dacă nu o obţine, legislatorii o vor supune votului, marţi, în Cameră.

„Îi cerem vicepreşedintelui să răspundă în 24 de ore", a spus ea, adăugând că următoarea pe listă este punerea sub acuzare.

Ea a precizat că trebuie acţionat „de urgenţă", pentru că Trump „reprezintă o ameninţare iminentă" la adresa Constituţiei şi democraţiei.

Mai mulţi republicani i-au cerut lui Trump să demisioneze. Senatorul Pat Toomey a spus că nu este suficient timp pentru Congres să îl pună sub acuzare înainte ca mandatul său să se încheie, pe 20 ianuarie. O condamnare a lui Trump îl va împiedica să mai candideze pentru funcţia de preşedinte.

Anunţul făcut de Pelosi vine la patru zile după protestele convocate de Donald Trump la Washington faţă de rezultatul alegerilor prezidenţiale, care au devenit violente şi au dus la moartea a cinci oameni, între care un poliţist.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE