Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Președintele Parlamentului maghiar: "Multinaționalele luptă cu țările pentru a le prelua resursele şi pentru a stabili o nouă ordine mondială!"

Postat la: 16.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Asigurarea dreptului la identitate naţională este vitală pentru orice popor şi stat european, a declarat vineri preşedintele parlamentului ungar, Laszlo Kover, în deschiderea sesiunii plenare a Forumului reprezentanţilor maghiari din Bazinul carpatic (KMKF) care are loc la Budapesta, transmite MTI.

Potrivit acestuia, forţe private cum sunt companiile multinaţionale reprezintă o nouă provocare pentru statele-naţiune, iar miza luptei dintre state şi multinaţionale o reprezintă controlul asupra resurselor financiare, economice, naturale şi umane ale ţărilor. Puterile private încearcă să slăbească şi chiar să elimine identitatea naţională pentru a stabili o nouă ordine mondială globală, a susţinut acesta, adăugând că înscrierea în lege a dreptului la identitate naţională poate fi „o armă eficientă de autoapărare" a statelor naţiune împotriva puterilor private.

Ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, a subliniat în cadrul sesiunii că Ungaria consideră minorităţile sale naţionale drept o valoare, iar pe vecinii săi drept parteneri. „Aceste două principii de bază ilustrează felul în care vede Ungaria viitorul Europei", a spus ea. Pentru Ungaria sunt foarte importante relaţiile bune cu vecinii şi acest aspect este determinat de situaţia comunităţilor etnicilor maghiari din ţările învecinate, a notat ministrul ungar, potrivit căruia guvernul ungar consideră de asemenea importantă susţinerea organizaţiilor care reprezintă interesele maghiare. „Nu facem toate acestea cu intenţii ostile, ci cu respectarea cu consecvenţă a principiilor europene", a asigurat ministrul ungar al justiţiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE