Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Separatiștii ruși din Donbas au chemat un exorcist când au descoperit că un prizonier ucrainean era creștin evanghelic

Postat la: 30.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un soldat ucrainean a declarat că a fost torturat de separatiștii ruși și forțat să se supună unui exorcism, în parte din cauza credinței sale creștin evanghelice.

Viktor Cerniiavski este acum pilot de drone (FPV), dar a spus că era capelanul creștinilor evanghelici din armata ucraineană în 2014, când Rusia a invadat peninsula Crimeea. În timp ce servea ca voluntar în orașul Lugansk din estul Ucrainei, Cerniiavski a declarat că a fost capturat de forțele aliate cu Rusia.

În timpul celor 25 de zile de captivitate, Cerniiavski a declarat că a fost ținut într-o celulă din subsolul unei închisori din Lugansk, unde a spus că a fost bătut cu o bâtă de baseball, i s-au tras pistoale neîncărcate în cap și a fost electrocutat în mod repetat. Când răpitorii săi au aflat de credința sa evanghelică, un preot ortodox rus din Moscova a fost chemat să facă o formă de exorcizare asupra lui, a povestit acesta pentru Business Insider.

"Când preotul a încercat să scoată demonii din mine, mi-a dat două motive: În primul rând, din cauza "ochilor mei negri". În al doilea rând, pentru că sunt un creștin evanghelic. Încrucișându-și mâinile, m-a împins să sărut crucifixul", a spus Cerniiavski. El a adăugat că Kremlinul are o ură deosebită față de protestanți și de creștinii evanghelici și că Moscova îi vede pe toți cei afiliați la bisericile din SUA ca fiind "agenți străini".

În schimb, unii dintre creștinii de dreapta din SUA și-au arătat, în mod ironic, sprijinul pentru Rusia, deoarece văd în țara președintelui rus Vladimir Putin un aliat într-un război cultural global. Un raport al Atlantic Council a spus că ocuparea de către Rusia a unor părți ale Ucrainei amenință pluralismul religios al Ucrainei. Rusia a interzis anumite grupuri religioase, cum ar fi Martorii lui Iehova, de exemplu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE