Adrian Năstase critică strategia lui Geoană: 'Nu înțeleg de ce-l atacă pe Ciolacu. Șansa de a intra în turul doi este să-l atace pe Ciucă'
Postat la: 09.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Fostul premier al României Adrian Năstase a oferit o analiză detaliată asupra contextului politic înaintea campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2024, într-o intervenție la Antena 3 CNN. În cadrul discuției, Năstase a adus în prim-plan teme-cheie ce ar putea influența dezbaterile din cadrul campaniei, precum și detalii despre lansarea cărții autobiografice a generalului Nicolae Ciucă.
Adrian Năstase a subliniat câteva direcții care se conturează deja în discursurile politice, punând accent pe dilemele dintre stabilitate și schimbare, rațional și emoțional, dar și pe competențele educaționale și politica externă. „Deocamdată, partidele și candidații lor sau candidații independenți își calibrează mesajele, testează diverse modalități de comunicare. Se prefigurează oarecum temele de campanie și aș sublinia aici o anumită axă stabilitate versus schimbare", a explicat fostul premier.
O altă dimensiune importantă a campaniei va fi legată de politica externă și viitorul României în Uniunea Europeană, consideră Năstase. „Cred că proiectul european va fi atacat de unii, pe ideea că, practic, încrederea în acest proiect s-a diminuat destul de mult", a adăugat el.
Un alt subiect de interes discutat de Adrian Năstase a fost lansarea cărții autobiografice a lui Nicolae Ciucă, eveniment ce a avut loc într-un cadru neconvențional, pe malul Dunării. Năstase a evidențiat structura hibridă a cărții, care îmbină aspecte din copilăria și cariera militară a lui Ciucă cu perioada sa la guvernare și cu programul său prezidențial.
„Cartea în sine [...] are vreo 230 de pagini, este formată, de fapt, fiind trei entități. Are, pe de o parte, copilăria și școala lui Nicolae Ciucă, viața de militar și viața la Guvern și apoi partea care, până la urmă, va fi greu de citit după alegeri, pentru că nu se mai leagă cu această carte autobiografică, este programul, de fapt, de prezidențiabil", a precizat Năstase.
Fostul premier a formulat o viziune clară asupra rolului pe care ar trebui să îl aibă viitorul președinte al României, sugerând că acesta trebuie să fie „un îmblânzitor de criză". În opinia sa, președintele ar trebui să gestioneze și să limiteze efectele negative ale crizelor, păstrând în același timp un echilibru între atribuțiile prezidențiale și cele guvernamentale.
„Președintele României trebuie să fie un fel de îmblânzitor de criză. Da, trebuie să fie cel care, de fapt, este capabil să desfacă crizele și să reușească să limiteze unele dintre daunele generate de el", a declarat Năstase.
În analiza sa, Adrian Năstase a discutat și despre competiția din interiorul PSD, punând sub semnul întrebării strategia adoptată de Mircea Geoană în cursa prezidențială. El a criticat decizia lui Geoană de a-l ataca pe Marcel Ciolacu, considerând că ar fi avut mai multe șanse în turul al doilea dacă și-ar fi îndreptat atacurile către Nicolae Ciucă.
„Eu nu înțeleg de ce-l atacă mai curând pe Ciolacu, când Ciolacu are principala șansă de a intra în tur doi. Pentru el (n.r. Geoană), șansa de a intra în turul doi este să-l atace mai curând pe Ciucă", a explicat Năstase.
În final, Adrian Năstase a avertizat asupra riscului unei schimbări politice bruște în România, susținând că stabilitatea asigurată de coaliția PSD-PNL ar trebui menținută pentru a evita „formule de aventură". „Ar fi, după părerea mea, un dezastru pentru toată lumea să se ajungă la o schimbare pe formule de aventură", a concluzionat fostul premier.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
AUR se prăbușeste în urma acuzatiilor: „Simion e susținut de servicii. Târziu are dreptate dar e prea... târziu!"
George Simion este acuzat de conducere dictatorială prin scrisoarea lui Claudiu Târziu, pe care am publicat-o ieri. De asemenea, mulți foști membri care au plecat din AUR au avut aceleași reproșuri. Printre ei, Rodica Boancă, senatoare.
-
Mega-anchetă DIICOT în energie: Greenpeace și alte organizații de mediu sunt suspectate că fac jocurile Rusiei
DIICOT desfășoară, în această perioadă, o mega-anchetăo anchetă în energie, care vizează realizarea mai multor proiecte pe teritoriul țării.
-
Silvestru Șoșoacă: "Amantul Dianei Șoșoacă are un loc pe liste. O să facă ani grei de pușcărie. Nu mi-e milă de ea"
Silvestru Șoșoacă a povestit că fosta senatoare este la doar un pas distanță să ajungă în închisoare! Dublul refuz din partea CCR este nimic pe lângă ce urmează: "Vine finalul din toate punctele de vedere."
-
Contraspionajului britanic: Serviciile secrete rusești pregătesc momente de adevărată anarhie în Europa
Serviciile secrete ruse sunt angajate în crearea unui "haos permanent pe străzile britanice și europene". Această opinie a fost exprimată de șeful contraspionajului britanic MI5, Ken McCallum.
-
O criză de proporții a bubuit în Europa: efectele se resimt la cel mai înalt nivel
Germania, cândva gigantul industrial al Europei, se confruntă acum cu o criză care ar putea remodela peisajul economic al continentului. Luni, Mario Draghi, fostul șef al Băncii Centrale Europene, a avertizat că Uniunea Europeană se confruntă cu amenințarea cu „moarte lentă".
-
BBC: Marea Britanie încearcă să mute în România, într-un centru ONU, migranții reținuți pe o insulă secretă
Marea Britanie vrea să mute temporar într-un centru al ONU din România, zeci de migranți blocați, ținuți de ani de zile într-o tabără pe o insulă militară secretă a Regatului Unit și a SUA din Oceanul Indian, transmite BBC. După șase luni, aceștia ar putea fi mutați în Regatul Unit. BBC nu menționează locația centrului ONU din România.
-
Marcel Ciolacu vrea să închidă subiectul Vicol: "Nu şi-a exprimat până acum dorinţa să candideze şi niciun preşedinte de organizaţie n-a venit să o propună"
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, miercuri, că nu a avut nicio discuţie cu Laura Vicol, care a demisionat din funcţia de preşedinte al comisiei juridice din Camera Deputaţilor, şi a menţionat că aceasta nu şi-a manifestat dorinţa de a mai candida.
- Banii ies din țară pe ușa din dos: românii cheltuiesc tot mai mult pentru bunăstarea altora
-
ANAF a sesizat și Direcția Generală Antifraudă Fiscală în cazul deputatului Daniel Constantin
Prin adresa prin care a anunțat că a soluționat favorabil sesizarea Grupului de Investigații Politice (GIP) referitoare la averea deputatului Daniel Constantin, ANAF a precizat și că „petiția a fost transmisă și la Direcția Generală Antifraudă Fiscală".
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Dan Nica îl dă în judecată pe George Simion, după acuzațiile grave ale liderului AUR
- 2.Bombă în tabăra suveranistă: Andrei Gușă alături de Diana Șoșoacă la Ambasada Chinei!
- 3.E iureș mare in PSD și PUSL. Zeci de candidati sunt exclusi de pe listele electorale pentru un "comando" al binomului Ciolacu-Voiculescu
- 4.CSAT pregateste România de război: a decis să crească achiziția de muniție și a aprobat planul de înzestrare a Armatei
- 5.Călin Georgescu, fosta propunere de premier AUR, în război cu George Simion: „E proxy pentru PSD! "
- 6.S-a suit "scroafa"-n sondaj! Lui Simion ii tremură fundu' că-l agresează sexual-electoral madam Șoșoacă
- 7.Șoșoacă despre membrii Parlamentului European: "Sunt sataniști, credeți-mă!"
- 8.Mircea Geoană face o gafă monumentală în direct: "Dumnezeu să-i dea sănătate Regelui Mihai!"
- 9.Ion Iliescu dezvăluie cum le-au furat neo-marxistii ideile vechilor marxisti adevarați
- 10.Foștii șoșocari se revoltă pe Amazoană și-i toarnă toate ingineriile: "S-au scos într-o singură seară, cu cardul, 500.000 lei!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu