Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor uriașe la energie electrică: "Prevederea legală care le poate face nule!"

Postat la: 27.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul premier Viorica Dăncilă aruncă în aer scandalul facturilor uriașe primite de români la energie electrică. Dăncilă spune că legea prevede obligativitatea ca furnizorii să facă regularizarea o dată la trei luni de zile și că facturile cu regularizări pe doi sau chiar trei ani sunt relativ suspecte.

"Majoritatea românilor se confruntă cu facturi uriașe la energie. Este foarte greu de înțeles faptul că un număr mare de abonați au primit facturi de regularizare pe un an, doi ani, sau chiar trei ani. C̲o̲n̲f̲o̲r̲m̲ ̲O̲.̲U̲.̲G̲.̲ ̲n̲r̲.̲ ̲1̲4̲3̲/̲2̲0̲2̲1, pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și gazelor naturale nr. 123/2012, precum și pentru modificarea unor acte normative, distribuitorul de energie electrică și gaze este obligat să citească indexul contorului de energie și gaze naturale la intervale de maximum trei luni de zile.

Drept urmare, furnizorul este obligat sa emită facturi de regularizare pe cel mult trei luni de zile, după ce primește datele de la distribuitor. Potrivit legii, oamenii nu mai trebuie sa primească facturi de regularizare cu sume exorbitante pentru perioade mai mari de trei luni, iar coaliția de guvernare nu trebuie sa mai permită ca românilor să li se pună în sarcină încă o povară. Prin măsurile luate, în lipsa unor decizii corecte și coerente, printr-o atitudine plină de nepăsare și dispreț, mulți români au fost aduși în pragul sărăciei. Partidul NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ cere aplicarea legii și respect pentru cetățenii României!", scrie Viorica Dăncila pe Facebook.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE