Acuzații dure lansate de ACR: ”Creșterea prețurilor combustibililor este o înșelătorie pusă la cale cu complicitatea Guvernului!”
Postat la: 17.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Cel mai mare club automobilistic din România a transmis vineri că creșterea prețurilor combustibililor auto din România este „o inselatorie pusa la cale de producatorii si distribuitorii acestora cu complicitatea Ministerului Energiei din Guvernul Romaniei".
„Dinamica prețurilor combustibililor auto din acest an are un total caracter speculativ, iar in mod public se invoca variatiile cotatiilor internationale, care nu influenteaza intreaga cantitate comercializata la pompele de distributie din moment ce Romania are o productie interna importanta. Mai mult, lipsa de reacție a autorităților guvernamentale și explicațiile companiilor petroliere ne fac să credem că această situație pare să fie un impuls pentru producerea unor profituri fabuloase ale acestor companii și o "gură de oxigen" pentru bugetul României", se arată într-un comunicat al Automobil Clubul Român.
„Tara noastra este norocoasă din punctul de vedere al producției interne de petrol deoarece aproape 40% din necesarul de petrol este extras din pamantul tarii, nefiind dependenta de importurile scumpe. Dar acest amanunt nicăieri nu este specificat, iar faptul că petrolul ieftin extras in România nu se regăsește în prețul final de la pompa este un adevar suparator. Suntem, deci, inselati cu scopul de a se practica aceste preturi de specula!", continuă clubul automobilistic.
„Motorina conduce în topul vânzărilor din stațiile de alimentare, volumul fiind de peste două ori mai mare decât al benzinei. Cu toate acestea, companiile petroliere au crescut costurile de logistică (inclusiv profitul) cu peste 0.9 lei/l de motorină, după cum ne arată o analiză a intervalului 17.03 - 10.06.2022. În atare condiții, ne punem întrebarea cum oare poate fi explicată creșterea cu 0.9 lei a costurilor logistice în condițiile în care costul de producție orientativ al unui litru de petrol este de aproximativ 0,39 lei? Răpunsul trebuie să fie furnizat urgent de către Statul Român, prin Ministerul Energiei, și de către companiile petroliere, în condiții de totală transparență, și nu prin prisma jecmănirii automobiliștilor si a economiei nationale. Consideram ca Guvernul României trebuie să ia urgent măsuri impotriva speculei și, prin organismele sale, să verifice cu conștinciozitate activitatea companiior petroliere care, în goana după profituri, uită voit, si cu unele complicitati guvernamentale, că extrag petrol din pamantul României. Cum în perioada vacanței de vară cererea de combustibil va avea un trend ascendent, companiile petroliere și Statul Român își vor burduși buzunarele cu banii românilor, sărăcindu-i și mai mult pe aceștia. Automobiliștii declara ca nu mai pot accepta această umilință, iar Statul Roman trebuie sa le apere drepturile lor constitutionale (art. 47 din Constitutie) de a duce un trai decent rezultat din folosirea chibzuita a bogatiilor tarii!", conchide comunicatul.
DIN ACEEASI CATEGORIE...

ULTIMA ORA
-
Strategia afaceriștilor din IT după ce Ciolacu a decis să le impoziteze profitul: urmează o revoluție a angajărilor
Eforturile marilor companii din IT de a-şi ajusta numărul de angajaţi recrutaţi în timpul pandemiei la volumul de muncă actual a rezultat în concedieri masive în acest sector, care au început de la finalul lui 2022 şi încă au ecou pe piaţa muncii.
-
UE discută adoptarea unei măsuri care prevede monitorizarea conversațiile online ale tuturor: e-mailurile și sms-urile românilor ar putea fi supravegheate
Un subiect care nu a stârnit deloc interes în România este propunerea Comisiei Europene de a monitoriza toate conversațiile online purtate în Uniunea Europeană.
-
Marcel Ciolacu: Rareș Bogdan e un patriot și un român corect
Marcel Ciolacu a vorbit despre Rareș Bogdan, în contextul unor declarații mai dure, sau uneori „pompieristice", făcute de politicianul liberal. Premierul a spus că nu îl consideră un extremist pe Rareș Bogdan, care este „mai slobod la gură", ci, dimpotrivă, îl vede ca un „patriot și un român corect".
-
FC Barcelona, acuzată de dare de mită: Percheziții la sediul Comisiei Tehnice a Arbitrilor
Zi de zi, "afacerea Negreira" alimentează și mai multe controverse în Spania, în urma dezvăluirii că Barcelona a plătit timp de 17 ani un șef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor (o sumă totală de 7,5 milioane de euro). Parchetul a adus acuzații de corupție continuă împotriva clubului catalan.
-
Republica autoproclamată Nagorno Karabah îşi anunţă autodizolvarea şi că va înceta să mai existe la 1 ianuarie 2024
Republica autoproclamată Nagorno Karabah şi-a anunţat joi autodizolvarea sa şi a tuturor instituţiilor sale - începând de la 1 ianuarie 2024 -, la o săptămână după o ofensivă-fulger victorioasă a Azerbaidjanului, în urma a 30 de ani de conflict.
-
Corina Crețu îi face mincinoși pe Ciolacu și Boloș: "Nu există pericolul suspendării fondurilor europene!"
Europarlamentarul Corina Creţu a declarat că măsurile fiscale asumate de către Guvern vin în contextul unui deficit bugetar excesiv, dar că nu există pericolul suspendării fondurilor europene faţă de România, aşa cum se vehiculează.
-
Marea majorare salarială, praf în ochii românilor: Cu cât crește, de fapt, salariul minim net de la 1 octombrie
Guvernul adoptă astăzi creșterea salariului minim. Însă banii pe care românii îi vor lua în mână nu sunt tocmai cei anunțați de guvernanți. Astfel, de la 1 octombrie, peste 1 milion și jumătate de români plătiți cu venitul minim ar urma să primească cu 300 de lei în plus lunar, venit brut, sau cu 500 de lei lunar brut, dacă vorbim despre angajații din domeniul construcțiilor.
-
O explozie solară a creat o breșă în câmpul magnetic al Pământului: S-a produs un fenomen spectaculos
O anormalitate remarcabilă în câmpul magnetic al Pământului a provocat recent apariția unor aurore deosebit de spectaculoase în Europa și America de Nord. De obicei, celebrele lumini nordice au o nuanță verzuie, dar în acest caz, aurorele au avut o tonalitate roșie, un fenomen rar întâlnit.
-
De ce să alegem servicii de depozitare pentru bunurile pe care nu le mai folosim
De multe ori spațiul de locuit sau de lucru devine din ce în ce mai prețios, ne confruntăm adesea cu dilema: ce facem cu obiectele pe care nu le mai folosim în mod regulat, dar pe care totuși nu vrem să le abandonăm sau să le aglomerăm în spațiul nostru de zi cu zi?
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.România lui Klaus Schwab: Cele 16 orașe care vor să elimine total carnea, lactatele și mașinile cu combustie
- 2.Lovitura OMS: în noiembrie lista cu „vaccinurile obligatorii pentru a trece granițele" VIDEO
- 3.Profeția a lui Petrache Lupu, făcută la Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului din 1 octombrie 1936, se adeverește chiar sub ochii noștri!
- 4.Masonul Piedone imbratisează tezele globaliste si preceptele lui Klaus Schwab: vrea să facă din Sectorul 5 primul Smart City din România
- 5.Centralele pe gaz, interzise și în România! UE a anunțat de când trebuie înlocuite cu surse de încălzire ecologică
- 6.Reincepe Vacciniada! Un nou ser ARNm împotriva Covid va fi autorizat în Europa pentru varianta Eris
- 7.Europa e la un pas de faliment: "Este un scenariu benign!"
- 8.Tucker Carlson dă un interviu bombă: "Tuturor le este frică... Sistemul nostru se prăbușește în timp real!"
- 9.Datele CDC arată că vaccinurile COVID-19 pot reduce speranța de viață a bărbaților cu 24 de ani
- 10.Finantat de Bill Gates: FDA vrea să înlocuiască pe șest sarea de masă cu un înlocuitori pe baza de chimicale ce pot dauna grav activitatii inimii
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu