Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Big Pharma ne deprimă: Specialiștii independenți spun că antidepresivele fac mai mult rău decât bine!

Postat la: 07.05.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Antidepresivele nu ajută starea de sănătate a pacientului dacă sunt folosite pe termen lung, anunță cercetătorii independenti. Un studiu cu o neutralitate dovedită a demonstrat ca oamenii care suferă de depresie și nu iau niciun medicament vor avea, pe termen lung, o stare de sănătate doar cu putin mai proastă față de cei care sunt pe medicamente, dar ale căror efecte adverse prezintă un factor de risc crescut.

În acest context, în care avantajele sunt minime, dar cu efecte secundare crescute, oamenii de știință se întreabă dacă se mai justifică folosirea antidepresivelor. Antidepresivele, medicamentele menite să te ajute la depresie, nu ajută starea de sănătate a pacientului pe termen indelungat, asa cum sunt majoritatea tratamentelor prescrise de clinicile de specialitate, arata studiul publicat de PLOS One. Antidepresivele afectează starea generală de sănătate a oamenilor, chiar dacă îmbunătățesc pe termen scurt anumite simptome ale depresiei.

Oamenii de știință au folosit informații colectate în perioada 2005-2015 cu ajutorul unui studiu de amploare din SUA, care conține numărul de persoane care suferă de depresie. În urma studiului s-a constat că 17.47 de milioane de adulți au fost diagnosticați cu depresie, dintre care 57.6% au apelat la antidepresive. Potrivit studiului, cei care au folosit antidepresivele și-au îmbunătățit, oarecum, starea proastă în care se aflau, însă nu a existat o diferență majoră între grupul de oameni care luase medicamente și care au refuzat să ia antidepresive.

În concluzie, cei care au luat medicamente nu au avut un avantaj considerabil față de cei care au luat medicamente. Cercetătorii menționează că nu au putut studia în detaliu diferite tipuri de depresie. "Chiar dacă avem pacienți deprimați care trebuie să-și ia medicamentele, avem nevoie de studii care să arate care e impactul asupra sănătății acestora pe termen lung. Scopul final ar trebui să fie să îmbunătățim starea de sănătate generală a pacienților", se arată în studiul citat de news-medical.net.

Pe de altă parte, cercetătorii de la Universitatea din Cambridge anunță că cel mai bun mod pentru a preveni depresia e sportul. Depresia afectează aproximativ 5% din populația lumii, astfel că 8 milioane de oameni mor anual din cauza unor astfel de probleme. Tocmai de aceea, cred cercetătorii, este mult mai important să prevenim depresia, decât să o tratăm. Sportul a fost mereu o soluție atunci când vrem să avem o stare bună, însă nu s-a știut exact care e legătura între sport și prevenirea depresiei.

Potrivit hospitalcare.com, cercetătorii britanici au studiat aproape 192.000 de participanți, dintre care 64% femei, timp de 3 ani și au măsurat statistic nivelul efortului fizic depus de participanții la studiu în raport cu starea mentală. Oamenii de știință britancii au concluzionat că oamenii care au avut o activitate fizică cel puțin jumătate din cea recomandată de medici au avut cu 18% mai puține șanse de a avea depresie. Cei care au respectat nivelul de activitate fizică recomandată au avut o șansă crescută de 25%, cu toate acestea nu s-a mai observat o creștere semnificativă după acest nivel.

În concluzie, britanicii au stabilit că cel puțin 11.5% dintre oamenii cu depresie ar fi putut evita această stare dacă ar fi făcut un minim de exercițiu fizic recomandat de medici. În traducere liberă, 2.5 ore de sport pe săptămână scade riscul unei depresii cu 25%, iar jumătate din această perioadă de timp scade cu 18%, în raport cu persoanele sedentare. Așadar, oamenilor li se recomandă să facă aproximativ 25 de minute de sport pe zi pentru a ne feri de depresie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE