Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Care ar fi cauza morților subite din Grecia: Ce se întâmplă, de fapt, cu turiștii care mor

Postat la: 19.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

A fost un adevărat șoc atunci când Michael Mosley, un medic și cunoscut prezentator TV din Marea Britanie, a fost găsit mort la începutul acestei luni, după ce a făcut o drumeție la temperaturi caniculare pe insula grecească Symi. Dar acesta a devenit acum doar unul din seria de decese și dispariții de turiști în Grecia, în condițiile în care țara traversează un val de căldură puternic, la începutul verii, cu temperaturi care depășesc 40 de grade Celsius.

Sâmbătă, un turist olandez a fost găsit mort pe insula Samos. A doua zi, cadavrul unui turist american a fost găsit pe Mathraki, o mică insulă situată la vest de Corfu. Albert Calibet, un alt turist american, este dat dispărut de când a plecat într-o excursie pe 11 iunie pe Amorgos. Și două franțuzoaice au dispărut pe Sikinos după ce au ieșit la plimbare. "Există un tipar comun", a declarat pentru Reuters Petros Vassilakis, purtătorul de cuvânt al poliției din sudul Mării Egee, "toți au plecat la drumeție pe fondul temperaturilor ridicate".

Unii oameni de știință spun că ceea ce se întâmplă în Grecia oferă un semnal de alarmă cu privire la impactul căldurii extreme asupra organismului și, în special, asupra creierului. Cercetările s-au concentrat în mod tradițional pe impactul căldurii extreme asupra mușchilor, pielii, plămânilor și inimii, dar "creierul, pentru mine, este cheia tuturor", a declarat Damian Bailey, profesor de fiziologie și biochimie la Universitatea din Atena.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE