Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Ce spun experții în urma seriei de seisme din Gorj: Ne putem aștepta la un cutremur de 6,7 pe scara Richter!

Postat la: 28.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Directorul General al INFP și Directorul Științific al instituției au acordat un interviu pentru GorjOnline prin care și-au exprimat părerea cu privire la seria de seisme din Oltenia. Ceea ce este cu adevărat ingrijorător este faptul că ne putem aștepta și la cutremure de până la 6,7 pe scara Richter, conform unor studii realizate în trecut.

Reamintim că în ultimele 40 de zile au avut loc peste 1500 de seisme, dintre care unele s-au simțit foarte serios, provocând pagube materiale.

Mircea Radulian, Director Științific INFP:

M.R.: Cutremurele din Gorj sunt pe falii, adică ele sunt naturale! Chiar dacă au fost exploatări, ele sunt de la falii, unde sunt deja în zona respectivă. Sigur, deja în momentul ăsta, e un grup de cutremure și sunt multe, dar este o zona seismică, sunt lucrări făcute de domnul Oros de la Timișoara care arată zona respectivă ca una seismică. Sunt naturale, e părerea mea!

Directorul general al INFP, Constantin Ionescu, recunoaște că pe același studiu făcut în urmă cu zeci de ani de domnul Oros, Gorjul, dar și Băile Herculane și alte locații se pot aștepta la un cutremur de o magnitudine de 6,7 pe scara Richter, o dată la peste 400 de ani.

C.I.: Noi am mers pe teoriile noastre și să facem legături între activitățile din trecut și din prezent. Este adevărat, zona Gorjului este o zona seismică! În momentul acesta, avem peste 170 de stații seismice, plus ce s-a montat în Gorj, un sistem care depășește tot din lume. Practic toată zona respectivă este monitorizată maxim. Este o analiza profundă făcută de domnul Oros și despre istoricul zonei. În lucrarea dumnealui, pe un studiu făcut pe 475 de ani, poate să fie cutremur de 6,7. La toată zona!

DIN ACEEASI CATEGORIE...
loading...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE