Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


CFR Călători introduce trenuri speciale pentru VACANȚĂ. Revin Trenurile Soarelui

Postat la: 11.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trenurile Soarelui, garniturile speciale introduse de CFR Călători în fiecare an pentru a lega principalele orașe din țară de litoralul Românesc vor începe să circule de weekendul viitor. Primele trenuri estivale vor pleca pe 12 iulie și urmează să circule timp de trei luni, până pe 15 septembrie. 

Potrivit CFR Călători turiştii vor avea la dispoziţie peste 40 de trenuri care vor asigura legături din toată țara către staţiunile de la Marea Neagră şi Delta Dunării.

 CFR Călători a pregătit un program special de trenuri pentru ca toate regiunile ţării să poată fi conectate cu destinaţiile de vacanţă cele mai căutate în perioada verii.  Astfel, trenurile vor fi introduse în plus, treptat în circulaţie, conform orarelor plecări/sosiri din ANEXA 1, iar o parte dintre acestea vor avea ruta prelungită până la Constanța/ Mangalia și retur.

Ca NOUTATE în acest sezon, pentru turiștii din Craiova, legătura cu Constanța și retur va fi realizată cu un tren direct, iar pentru cei din Brașov, cu două trenuri directe.

De asemenea, majoritatea trenurilor care sosesc din țară vor avea legături frecvente între Constanța și stațiuni.
 
Condiții de călătorie

În trenurile InterRegio, pasagerii au acces la prize pentru a încărca bateria laptop-ului, a tabletei sau a telefonului mobil. Toate trenurile InterRegio sunt dotate cu instalații de climatizare, iar în trenurile de lung parcurs care pornesc de la / la Oradea și de la / la Arad, respectiv la trenurile IR 1932/1931 și IR 1822/ 1821, pasagerii pot lua micul dejun, prânzul sau cina la vagonul restaurant/bar.
 
Tarife

Pasagerii CFR Călători au posibilitatea de a călători la tarife reduse, prețurile biletelor fiind accesibile tuturor prin gama variată de reduceri disponibile. Prețul pentru o călătorie București - Constanța, fără reduceri, este de 30,50 la tren R și de 62 lei la tren IR. Un bilet dus-întors are 10% reducere din tariful de transport și costă la cls a-2-a, 54,9 lei la tren R și 112,40 lei la tren IR, iar la cumpărarea cu o anticipație de peste 21 de zile reducerea este de 25% din tariful de transport și biletul la cls a 2-a costă 47,5 lei la tren IR și 22,9 lei la tren R. Cu oferta Minigrup 2-5 reducerile acordate sunt de până la 25%, chiar 30% lacumpărarea online, conform ANEXEI 2.
 
durata de parcurs, Trenurile Litoral - trenuri cu viteza sporită,  în cadrul programului Trenurile Soarelui
Trenurile Litoral care circulă fără opriri intermediare, între București Nord şi Constanța, ajung la destinație în aproximativ două ore. Durata călătoriei cu celelalte trenuri InterRegio, pe ruta București - Constanța, este în medie de circa 2 ore și 20 minute.
 
Trenurile Tineretului, în cadrul programului Trenurile Soarelui

În acest sezon, Trenurile Tineretului vor circula ca trenuri RegioExpres, cu tarife accesibile (vezi ANEXA 2) din 18 iunie, cu plecare din  Sibiu la ora 18:40, din Râmnicu Vâlcea la 21:02, din Piteşti la 00:55, din București Nord la 03:00, cu sosire în Constanța la 06:14 & stațiuni și în Mangalia la ora 08:02. Pentru întoarcere, trenul are plecări la 18:16 din Mangalia & stațiuni, la 20:05 din Constanța, la 23:10 din București Nord și cu sosire în Pitești la 01:17, în Râmnicu Vâlcea la 04:49 și în Sibiu la 07:22.
 
Conexiunea cu Delta Dunării

Pentru a facilita accesul turiștilor la Delta Dunării, un tren direct InterRegio va circula suplimentar pe ruta București Nord - Tulcea Oraș și retur. De asemenea, în fiecare zi, cele 4 trenuri (2 dus/ 2 întors) din graficul zilnic vor continua să circule între Medgidia și Tulcea.
 
Transportul bicicletei

De la București la Constanța și retur, pasagerii își vor putea transporta zilnic și bicicleta în trenurile IR 1985, IR 1582, IR 1587, IR 1588. Tariful pentru transportul unei biciclete este de 10 lei la tren IR. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea Informații utile/ Întrebări frecvente/ Transportul bicicletelor.
 
Facilități pentru persoanele cu dizabilități

Persoanele cu dizabilități motorii au posibilitatea de a se deplasa mai ușor cu trenul spre și dinspre litoral, beneficiind din partea CFR Călători de servicii gratuite de asistență complexă (rezervarea locurilor speciale, însoțire în incinta stației, asistență la urcare/coborâre în/din tren și asistență la bordul trenului). Pasagerii trebuie să completeze, cu minimum 48 ore înainte de plecare, un formular care este disponibil online și la casele de bilete, pentru trenuri care au plecări/sosiri din/în marile gări. Toate detaliile pentru accesarea acestor servicii gratuite pot fi găsite pe www.cfrcalatori.ro, la secțiunea servicii.

 Modificări în circulația altor trenuri

Odată cu intrarea în vigoare a programului de transport estival, unele trenuri Regio vor avea programul de circulație adaptat la noul mers al trenurilor estivale, iar modificările vor fi anunţate la nivel local în gări.
 
Cum poți cumpăra bilete

Recomandăm tuturor călătorilor să își procure bilete de tren din timp pentru evitarea aglomerației de la casele de bilete, în special pentru trenurile de lung parcurs, care au în compunere vagoane de dormit și cușetă.
CFR Călători mulţumeşte tuturor celor care îşi cumpără de fiecare dată bilet de tren!Biletele pot fi achiziționate:
Online de pe www.cfrcalatori.ro;
De la automatele XsellKiosk din gări;
De la automatele ZebraPay;
Direct de la casele de bilete din gări și agenții de voiaj CFR;
De la distribuitori autorizați (agenții de turism).
În ziua plecării trenului, în stațiile mari sunt disponibile și servicii de "rezervare telefonică„ a locurilor: Bucureşti Gara de Nord - la numărul 021/9522; Constanţa - la numărul 0727 999 952; Cluj Napoca   - la numărul  0731 990520; Timişoara - la numărul 0256 200 457; Braşov  - la numerele 0268 421 700; Iaşi - la numărul 0232 202 777; Galaţi - la numărul 0236 496 000.
 
Recomandări CFR

Înainte de efectuarea călătoriei, rugăm pe toți pasagerii să se asigure că au achiziționat bilet pentru evitarea taxării suplimentare în tren și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.
Pentru informații actualizate despre circulația trenurilor, călătorii sunt rugați să consulte pagina de internet a companiei www.cfrcalatori.ro, să ne contacteze la numerele de telefon 021/9521 (pentru traficul intern), 021.314.5528 (pentru traficul internațional Gara de Nord București) sau să se adreseze personalului nostru din stații.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE