Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
Comisia Europeană scrie istorie! Apple a luat cea mai mare amendă de când funcționează!

Postat la: 05.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Comisia Europeană (CE) a aplicat luni o amendă în valoare de 1,8 miliarde de euro, o sancţiune fără precedent, grupului american Apple cu privire la încălcarea concurenţei - "abuz de poziţie dominantă" pe piaţa muzicii online - prin favorizarea aplicaţiei Apple Music în detrimentul altor servicii alternative.

Comisia consideră această amendă "proporţională cu veniturile mondiale ale Apple şi necesară pentru a fi descurajatoare". CE reproşează gigantului californian faptul că a "impus restricţii" care penalizează servicii alternative de ascultare a muzicii de tip streaming în favoarea propriei aplicaţii, Apple Music. Apple a anunţat că va face apel.

Această sancţiune "a fost impusă în pofida incapacităţii Comisiei de a descoperi cea mai mică probă credibilă a unui pejudiciu cauzat consumatorilor" şi "ignoră realitatea unei pieţe înfloritoare, competitive şi în creştere rapidă", a reacţionat într-un comunicat gigantul american.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE