Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










Laboratoarele militare ale SUA din Ucraina? Hepatită de origine necunoscută a apărut la copii în Europa. În unele cazuri a fost nevoie de transplant de ficat

Postat la: 20.04.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cazuri de hepatită infantilă cu virus de origine necunoscută au fost depistate la copii din alte patru ţări europene, a anunţat marţi Centrul European pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (ECDC). Reamintim ca s-a scris masiv despre bio-laboratoarele din Ucraina finantate de SUA, in care se faceau cercetari inclusiv pe forme de virusi hepatici, folositi ca arme biologice.

"În urma cazurilor semnalate de hepatită acută de origine necunoscută de către Agenţia de Securitate a Sănătăţii din Marea Britanie" la începutul lunii aprilie, "au fost raportate cazuri suplimentare la copii în Danemarca, Irlanda, Ţările de Jos şi în Spania", a indicat agenţia europeană într-un comunicat de presă. Nouă cazuri suspecte au fost identificate şi la copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 6 ani în Alabama, SUA, potrivit ECDC. „Investigaţiile continuă în toate ţările care raportează cazuri. În prezent, cauza exactă a hepatitei rămâne necunoscută", notează ECDC, dar anchetatorii britanici „consideră că o cauză infecţioasă este cea mai probabilă având în vedere caracteristicile clinice şi epidemiologice ale cazurilor."

Vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că se aşteaptă la noi cazuri în zilele următoare şi a raportat deja cel puţin cinci în Irlanda şi trei în Spania. Contactată de AFP, ECDC nu a furnizat detalii privind numărul de cazuri pe ţară. Nu au fost raportate decese, dar unele cazuri din Marea Britanie au necesitat transplant de ficat. „Investigaţiile de laborator ale cazurilor au exclus hepatitele virale de tip A, B, C, D şi E în toate cazurile", potrivit ECDC. Regatul Unit a raportat iniţial pe 5 aprilie, la OMS, 10 cazuri de hepatită severă în Scoţia, înainte de a raporta un total de 74 de cazuri trei zile mai târziu, potrivit organizaţiei ONU. Dintre cazurile din Marea Britanie, „multe au prezentat semne de icter". „Unele dintre cazuri au raportat simptome gastrointestinale, inclusiv dureri abdominale, diaree şi vărsături în săptămânile precedente", potrivit ECDC.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE