Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Nicușor Dan: "Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei"

Postat la: 30.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut joi seară, 29 octombrie, declarații de presă la sediul Primăriei Municipiului București, după învestirea în funcție.

Edilul Capitalei a anunțat primele observații după prima zi în instituție, declarând că Primăria Capitalei are 6.000 de litigii, instituția respectivă și cele din subordine având datorii de 3 miliarde de lei și propriei în valoare de 70 de milioane de lei pe conturi.

"Am avut o evaluare preliminară, care va continua mâine, a situației financiare a Primăriei și a instituțiilor din subordine și am avut o discuție foarte aplicată cu toate persoanele implicate pe chestiunea coronavirusului.

Mâine avem o discuție tehnică pesistemul de termoficare unde vor fi și persoane din ELCEN, discuție pe resurse umane și pe companiile municipale și situația lor managerială și financiară. Primăria are 6.000 de litigii, ceea ce înseamnă că ceva nu funcționează, dacă oameni și instituții trebuie să meargă în instanță.

O să avem o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii. Am remarcat o uriașă întârziere pe chestiunea proprietății, în linii mari suntem la jumătatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primăria Capitalei le are în gestiune.

În linii, mari, Primăria și instituțiile din subordine, mai puțin companiile, au datorii curente de 3 miliarde de lei. Estimarea de buget pentru 2020 este de 4 miliarde de lei, adică venituri și cheltuieli. Datoriile companiilor le vom vedea mâine. Există popriri de 70 de milioane de lei pe conturi ale Primăriei", a declarat Nicușor Dan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE