Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Povestea "călătorului în timp" Javier. Singurul supraviețuitor al Pământului din 2028?!

Postat la: 19.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un bărbat misterios, numit „Javier", susține că trăiește în viitor, mai exact în 2028. Relatările „călătorului în timp" au devenit virale pe internet.

„Călătorul în timp" spune că este singurul supraviețuitor al Pământului din 2028; dacă afirmația sa este adevărată, este foarte probabil ca aceasta să fie o realitate alternativă, ceea ce noi cunoaștem ca dimensiune paralelă.

Javier pretinde că este singurul supraviețuitor al Pământului într-un mediu post-apocaliptic. Presupusul călător în timp publică pe o rețea de socializare imagini cu viața sa cotidiană și singuratică.

Javier, care este spaniol, spune că trăiește singur în lumea viitorului de mai bine de un an, petrecându-și zilele în căutarea vieții umane. Contul său de pe TikTok are deja 9 milioane de urmăritori.

În prima sa postare, făcută la începutul anului trecut, el a scris: „M-am trezit într-un spital și nu știu ce s-ar fi putut întâmpla. Astăzi este 13 februarie 2027 și sunt singur în oraș".

Pe profilul său, Javier împărtășește videoclipuri cu orașe complet pustii, precum Barcelona, Madrid și Sevilla. Însă postările lui Javier sunt subiectul multor speculații în rândul urmăritorilor săi.

Mulți cred că acesta folosește un fel de tehnică de editare video pentru a crea iluzia că este singur. Alții se întreabă cum de mai are acces la electricitate și la o conexiune la internet dacă nu mai are pe nimeni altcineva pe lume.

Javier este de obicei evaziv atunci când le răspunde celor care îi cer dovezi că spune adevărul. Ca răspuns la un urmăritor, el a spus că videoclipurile sale nu au fost editate.

De asemenea, i-a spus altuia că nu este sigur de ce încă mai are acces la electricitate și la internet, dar a speculat că, probabil, există „un fel de conexiune între viitor și prezent" într-o dimensiune paralelă.

Este posibil să călătorim în timp? O echipă de fizicieni de la Universitatea din Tampere a venit cu o potențială soluție la această problemă, dar nu înainte de a reconsidera unele principii destul de fundamentale privind evoluția unei unde luminoase în timp și într-o singură dimensiune a spațiului.

Viteza luminii este o limită universală pentru informațiile care se deplasează în vid. În timp ce materia poate încetini efectiv călătoria generală a unei particule, teoria specială a relativității spune că această proprietate fundamentală nu se poate schimba cu adevărat, spune principalul autor al studiului, Matias Koivurova, în prezent cercetător la Universitatea din Finlanda de Est.

Cu toate acestea, uneori, fizica necesită un exercițiu de fantezie pentru a explora noi domenii, de exemplu cel care demonstreaza daca calatoria in timp este posibilă.

Astfel, Koivurova, împreună cu colegii săi Charles Robson și Marco Ornigotti, au lăsat deoparte acest adevăr incomod pentru a lua în considerare consecințele unei ecuații standard a undelor în care o undă de lumină arbitrară poate accelera.

Inițial, soluția lor nu a avut prea mult sens. Abia când au adăugat din nou o viteză constantă ca și cadru de referință, piesele s-au potrivit.

Trimiteți o navă spațială în adâncurile spațiului cu viteză, iar pasagerii săi vor experimenta timpul și distanța în mod diferit față de observatorii care le urmăresc călătoria de la distanță.

Acest contrast vine grație relativității, o teorie care a fost testată cu succes de nenumărate ori la toate tipurile de scări.

Prin încadrarea unei unde în accelerare în raport cu o viteză constantă a luminii, efectele ciudate ale noii soluții a echipei la ecuația standard a undelor au arătat exact ca cele impuse de relativitate.

Realizarea lor a avut implicații profunde în cadrul unei dezbateri cu privire la faptul dacă impulsul unei unde luminoase crește sau scade atunci când aceasta trece într-un mediu nou.

„Ceea ce am demonstrat este că, din punctul de vedere al undei, nu se întâmplă nimic cu impulsul ei. Cu alte cuvinte, impulsul undei este conservat", spune Koivurova, in cercetarea publicată în Optica.

,,Fie că este vorba despre neînfricații noștri călători spațiali care se îndreaptă spre Alpha Centauri cu o fracțiune din viteza luminii, fie că este vorba despre familia lor îndurerată care îmbătrânește încet pe Pământ, fiecare dintre ceasurile lor respective ticăie în ceea ce este considerat timp propriu-zis. Cele două timpuri pot fi în dezacord în ceea ce privește lungimea unei secunde, dar fiecare dintre ele reprezintă o măsură fiabilă a trecerii anilor în interiorul propriului cadru", a mai scris aceasta.

Dacă toate undele cunosc, de asemenea, timpul propriu-zis din cauza relativității, susțin fizicienii, orice fizică guvernată de unde ar trebui să aibă o direcție temporală strictă, una care nu poate fi pur și simplu inversată pentru nicio parte.

Până în prezent, ecuațiile au fost rezolvate doar pentru o singură dimensiune a spațiului (și a timpului). Ar trebui, de asemenea, să se efectueze experimente pentru a vedea dacă această perspectivă a undelor este adevărată.

Dacă da, călătoria noastră colectivă prin Univers este cu adevărat o stradă cu sens unic, până la urmă. Alfel spus, călătoria în timp n-ar fi posibilă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE