Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Povestea Mea" o asociație care scrie povești de viață pentru cei care se confruntă cu greutăți

Postat la: 21.06.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Speranța voluntarilor de la Povestea Mea nu moare niciodată atunci când vine vorba de rezolvarea unui caz social. Singuri sau împreună cu comunitatea lor, ei reușesc să asigure fiecărei povești un final fericit.

Ca oricare dintre noi, și Povestea Mea are propria ei poveste, una despre despre bine, solidaritate și empatie, este despre cum binele unește oameni și oferă lecții importante de viață celor care nu cred în minuni.

Asociația Povestea Mea și-a început activitatea în anul 2012 și cu toate că parcursul nu i-a fost foarte ușor, a reușit să construiască șapte case de la zero și să ajute peste 150 de familii. De asemenea, în fiecare an în preajma sărbătorilor, voluntarii asociației organizează campanii de ajutorare a copiilor fără posibilități.

Numele destul de original al organizației a pornit de la ideea că fiecare viață are o poveste și fiecare ființă merită să aibă o poveste fericită. Oamenii din spate sunt uniți de dorința de a ajuta. Ei se implică cu determinare în orice tip de caz indiferent de gravitatea acestuia. Ei sunt voluntarii Povestea mea și ajută de fiecare dată fără a aștepta ceva în schimb. De-a lungul timpului, au făcut eforturi extraordinare și s-au angajat în rezolvarea a sute de problemele de ordin social și medical ale oamenilor de pretutindeni. Ei fac toate demersurile necesare pentru bine, viață și fericire, cu toate că și ei au vieți personale și profesionale separate.

Actele de voluntariat se rezumă la operații și tratamente costisitoare, cât și la asigurarea de locuințe provizorii pentru persoanele la nevoie. Totodată, se pune preț și pe acțiunile mai puțin complicate de ajutorare, dar foarte emoționante, care pentru oamenii de rând nu înseamnă foarte mult, însă pentru oamenii nevoiași înseamnă totul. Fiecare gest de ajutor, fiecare activitate este făcută din suflet cu ajutorul voluntarilor și oamenilor din comunitatea Povestea mea laolaltă.

Voluntarii joacă de cele mai multe ori rolul de mesageri ai strigătelor de ajutor pe care oamenii le exprimă de multe ori în tăcere. Datorită faptului că aceștia duc mai departe mesajul, oamenii cu suflet se mobilizează și pot sprijini în mod direct cazurile umanitare prezentate pe pagina de Facebook a asociației.

După cum spuneam, fundația "Povestea Mea" a luat naștere în 2012, când Cristian Dumitrașcu s-a angajat în formarea unei echipe care să ajute comunitatea doljeană. Cu timpul, echipa s-a mărit, iar odată cu ea și raza ei de acoperire. Astfel, numele lor a devenit cunoscut în toată Oltenia și împrejurimile sale, continuând să se dezvolte și să formeze o comunitate cât mai mare.

În prezent, acesta urmărește un parteneriat pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilități prin acordarea de proteze, orteze și altor echipamente medicale. Planurile de viitor ale fundației sunt să construiască un centru social multifuncțional cu toate condițiile necesare pentru a folosi drept sprijin persoanelor vulnerabile și copiilor bolnavi care necesită îngrijire de specialitate.

Numărul persoanelor și copiilor care provin din medii defavorizate și au nevoie de sprijin social este din ce în ce mai mare. Pentru a le oferi șansa la o viață mai bună, Povestea mea intenționează să deschidă un centru multifuncțional care să servească drept cămin persoanelor care întâmpină situații neprevăzute și centru de recuperare pentru copii care au diverse handicapuri sau afecțiuni locomotorii.

Dotările centrului vor fi următoarele:

- Camere ce vor servi drept spații de dormit provizorii pentru persoanele care nu au unde locui din diverse cauze;
- Camere ce vor servi drept spații de servire a mesei pentru persoanele cazate la centru;
- Bucătărie utilată complet și amenajată corespunzător pentru gătirea și conservarea mâncării;
- Grupuri sanitare complexe;
- Dușuri exterioare destinate oamenilor care locuiesc pe stradă și nu se pot igieniza corespunzător;
- Cabinete medicale capabile să asigure terapii tip ABBA și kinetoterapie pentru copiii cu nevoi specifice acestora;
- Sală recreativă de lectură și de diverse activități artistice.

Coordonatorul asociației speră ca planurile sale să prindă contur în viitorul apropiat și este convins că proiectul său va face o diferență majoră în comunitatea doljeană. Cu ajutorul comunității sale din online de 150.000 de persoane, acesta speră să strângă suma necesară ridicării acestei construcții. Cei care doresc să susțină această cauză umanitară, se pot adresa asociației Povestea Mea pentru a primi detaliile necesare.

Website: www.povesteamea.ro/

Adresa de Facebook: https://www.facebook.com/povesteamea

PayPal: https://paypal.me/povesteamea

REVOLUT: https://revolut.me/povesteamearo

REVOLUT: 0772007008

Conturi Bancare: Asociatia Povestea Mea

RON: RO07BTRLRONCRT0536856701

EUR: RO54BTRLEURCRT0536856701

BIC/SWIFT: BTRLRO22

Deschis la Banca Transilvania

Număr de telefon: 021 9312

Adresa de e-mail: asociatia@povesteamea.org

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE