Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stupoare: Mişcarea Legionară laudă legea antilegionară!

Postat la: 11.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Pe şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru, îl doare în cot de Legea 217/2015, deşi noile prevederi îl fac pasibil de puşcărie şi amendă pentru proferarea cultului şi ideilor lui Corneliu Zelea Codreanu.

Prin intermediul unui comunicat oficial distribuit pe Facebook - dichisit cu poza Căpitanului şi cu gratiile legionare - Suru susţine că, în mod paradoxal, legea antilegionară „are şi partea ei bună: a dezvăluit pe falşii legionari şi grupările conduse de ei, a separat grâul de neghină". Adică, explică Suru, „falşii legionari" - cei grupaţi în jurul fostului partid „Totul pentru ţară" (simiştii), cei de la fundaţia „George Manu", revista „Permanenţe", ziarul „Cuvântul legionar" şi „Asociaţia Totul pentru Ţară" - şi-au demonstrat falsitatea şi incompetenţa prin maniera umilitoare şi ruşinoasă în care au dat bir cu fugiţii odată cu apariţia legii 217/2015, alegând să-şi închidă site-urile oficiale şi să-şi şteargă profilurile de pe Facebook.

„Trăiască moartea!"

„Frica şi incompetenţa şi-au spus cuvântul. Şefii acestor grupuri au clacat din spaimă şi nepricepere. Însă un legionar nu are frică nici de moarte, darămite de o lege. Unele dintre saluturile legionare în scrisorile şi ordinele care se dădeau erau „Trăiască moartea!" şi „Faţa la duşman!". Pe de altă parte, un şef legionar nu este un incompetent, ci un om înţelept", se bate cu pumnul în piept Şerban Suru, repetând obsesiv că adevăraţii legionari se află numai în gruparea pe care el o păstoreşte, fiindcă ei sunt singurii care dau dovadă de vitejie, chiar dacă aceasta e numai virtuală.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE