Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












UE pregătește o legislație rutieră mai aspră. Interdicția de conducere ajunge la nivel european

Postat la: 11.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Se lucrează la nivel european pentru reguli rutiere mai dure. Noua legislație ar putea fi adoptată chiar din 2025. Cea mai importantă prevedere este că un șofer cu probleme într-o țară nu va mai putea conduce în alte țări din UE.

Parlamentul European discută o serie de măsuri mai aspre pentru șoferii care încalcă legea. Dacă permisul este suspendat într-o țară europeană, posesorul nu va mai putea conduce în nicio altă țară UE. În condițiile în care unui șofer i se suspendă dreptul de a conduce pentru că a urcat la volan beat sau drogat, legislația țării respective va fi aplicată la nivel european. Alte schimbări la legislația rutieră europeană includ un potențial test de adicții la examenul medical obligatoriu pentru obținerea carnetului și posibilitatea ca tinerii de 17 ani să urce la volan dacă au început școala de șoferi și sunt însoțiți de un adult care are ani buni de experiență rutieră.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE