Un studiu major dezvăluie alimentele ignorate care pot reduce riscul de cancer cu până la 35%. Lista celor pe care trebuie să le evităm
Postat la: 30.08.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
În urma unui studiu important, experții avertizează cu privire la grupurile de alimente ignorate care protejează împotriva cancerului.
Ei încurajează oamenii să consume mai multe fibre, care se găsesc în alimente precum fulgi de ovăz, fasole și popcorn, și calciu, care se găsește în iaurt, lapte de vacă și sardine.
Noul studiu a estimat că dietele sărace în fibre, calciu și legume sunt responsabile de până la 35 % din cancerele de colon din SUA.
Cercetătorii au analizat, de asemenea, factorii de risc cunoscuți, precum fumatul, radiațiile și obezitatea, pe baza datelor federale privind 700.000 de cazuri de cancer.
În timp ce fumatul a fost cel mai frecvent factor de risc pentru toate formele de cancer, dieta a fost totuși legată de unul din 20 de cazuri.
În timp ce fructele, legumele și, în ultimele luni, fibrele, au fost promovate pentru proprietățile lor anticancerigene, noul studiu a evidențiat calciul ca un protector major. Mineralul ajută la menținerea sănătății oaselor, mușchilor și inimii, printre alte funcții.
Dar experții cred că poate ajuta, de asemenea, la legarea acizilor grași în colon, ceea ce ajută la prevenirea formării celulelor canceroase colorectale.
Agențiile de sănătate recomandă între 1.000 și 2.500 de miligrame pe zi din surse precum pâinea de secară, broccoli, lapte și iaurt.
Există aproximativ 300 mg de calciu per cană de lapte de vacă, inclusiv lapte integral, degresat și cu conținut scăzut de grăsimi.
Cu toate acestea, datele sugerează că aproape jumătate dintre americani nu consumă suficient acest nutrient, ceea ce îi expune nu numai la riscul de cancer de colon, ci și la oase fragile și cheaguri de sânge.
Pe de altă parte, se consideră că fibrele previn cancerul de colon prin faptul că vă ajută să aveți scaune mai frecvente, ceea ce poate reduce timpul petrecut de substanțele chimice nocive în intestin.
Există unele dovezi că fibrele leagă substanțele cancerigene de scaun, ceea ce ajută la expulzarea lor din organism.
Fibrele au și alte proprietăți anticancerigene - cum ar fi faptul că vă mențin sătul mai mult timp, ceea ce vă face mai puțin predispus la supraalimentare. Excesul de greutate crește dramatic riscul de tumori.
Noul studiu a constatat că lipsa fibrelor a fost responsabilă de 12% din cazurile de cancer colorectal la bărbați și femei sub 50 de ani.
Acest lucru ar putea fi semnificativ, având în vedere că analize recente au arătat că 95% dintre americani nu consumă suficiente fibre, care pot fi găsite în cereale integrale precum ovăzul și fructe precum căpșunile.
American Heart Association recomandă ca adulții să consume între 25 și 30 de grame de fibre pe zi din alimente, nu din suplimente.
Între timp, cel mai recent studiu a arătat că bărbații care nu consumă suficiente fructe și legume ar putea fi cu 30% mai predispuși să dezvolte cancer la gât, aproape nouă cazuri din 10 putând fi prevenite cu o dietă sănătoasă.
Descoperirea vine în contextul în care CDC estimează că nouă din 10 americani nu consumă suficiente fructe și legume pe zi - 1,5 până la 2 căni de fructe și 2 până la 3 căni de legume.
Studiul, publicat luna trecută de American Cancer Society (ACS), a constatat că, în general, dieta a fost asociată cu doar patru procente din cazurile de cancer și de deces.
Dietele nesănătoase au avut cea mai puternică asociere cu cancerul colorectal.
Aceștia au descoperit că aproximativ 13 la sută dintre cancerele colorectale ar putea fi puse pe seama cărnii procesate, cum ar fi cârnații, șunca și hot-dog-urile, care crește la 14,6 la sută la bărbați.
Echipa ACS a constatat că puțin peste jumătate din cancerele colorectale ar putea fi prevenite prin modificări ale stilului de viață, iar 35 la sută au fost legate de dietă.
Nu este încă clar de ce aceste cărnuri pot contribui la cancerele colorectale, dar alte studii recente au prezentat teorii.
Un studiu condus de cercetători de la Clinica Cleveland, de exemplu, a constatat că compușii legați de carnea procesată, denumiți metaboliți, sunt la niveluri mai ridicate la persoanele mai tinere cu cancer colorectal decât la cele de peste 50 de ani.
Cercetătorul principal al acelui studiu, Dr. Suneel Kamath, a declarat pentru DailyMail.com că metaboliții contribuie probabil la hrănirea celulelor canceroase și la "deturnarea" celulelor normale. Acest lucru face ca tumorile să crească în timp ce privează celulele sănătoase de energia necesară pentru a susține funcțiile normale.
Cu toate acestea, rămâne de văzut de ce nivelurile mai tinere ale acestor metaboliți decât persoanele mai în vârstă cu aceeași boală.
Fibrele sunt esențiale pentru mai multe funcții digestive. Acestea includ îngroșarea scaunului, astfel încât acesta să treacă mai ușor și împiedică substanțele chimice cancerigene să rămână în colon și rect.
Cercetările de la Universitatea de Stat din Ohio sugerează, de asemenea, că dietele sărace în fibre și bogate în zahăr pot "accelera îmbătrânirea" celulelor, făcându-le mai vulnerabile la cancer.
Fructele precum perele, căpșunile și avocado, precum și cerealele integrale precum ovăzul, au cel mai mare conținut de fibre.
În plus, cercetătorii ACS au constatat că lipsa de alimente bogate în calciu, precum laptele, iaurtul și sardinele, este asociată cu aproximativ patru procente din cancerele colorectale.
Nu este clar cum anume calciul poate reduce riscul de cancer colorectal, deși studiile anterioare sugerează că acesta ajută la legarea acizilor grași din colon care inhibă creșterea celulelor canceroase.
În plus, s-a demonstrat, de asemenea, că acesta suprimă enzima ornitină decarboxilază, care este supraexprimată în anumite tipuri de cancer și ajută la alimentarea tumorilor.
Studiul ACS a constatat, de asemenea, că aportul scăzut de fructe și legume a contribuit la unul din trei cancere ale cavității bucale, esofagului, faringelui și laringelui, precum și la 31% din decese.
Acest lucru s-ar putea datora faptului că s-a demonstrat că consumul de fructe și legume reduce riscul de apariție a virusului papiloma uman (HPV), o infecție cu transmitere sexuală care este principala cauză a cancerului de col uterin la femei și a cancerului de gât și oral la bărbați.
Potrivit Moffitt Cancer Center din Florida, fructele și legumele cu compus folat sunt cele mai susceptibile de a reduce riscul HPV. Acest lucru se datorează faptului că alimente precum spanacul, varza kale, ouăle și citricele conțin antioxidanți, substanțe nutritive care atacă moleculele cauzatoare de boli numite radicali liberi.
De asemenea, s-a demonstrat că acestea reduc inflamația care, în caz contrar, ar determina celulele infecțioase să sufere mutații.
Echipa ACS a constatat, de asemenea, că nouă din 10 cancere orale și de gât ar putea fi prevenite prin alegerea unui stil de viață mai sănătos, cum ar fi renunțarea la fumat și exercițiile fizice.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Experimentul care dă fiori Europei: cu un laptop și un smartphone, un expert IT a dezvăluit riscurile panourilor fotovoltaice
Utilizând un laptop şi un smartphone de la locuinţa sa din Salonic, Grecia, un consultant în securitate cibernetică a reuşit să ocolească dispozitivele de siguranţă din panourile fotovoltaice din întreaga lume şi să dobândească acces la mai multă energie electrică decât cea care trece prin întregul sistem energetic al Germaniei, conform Bloomberg.
-
ANAF introduce o taxă pentru o nouă categorie de venituri obținute din lumile virtuale
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a publicat recent pe site-ul instituţiei "Broşura privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din tranzacţionarea jetoanelor nefungibile (NFT, după termenul englezesc nonfungible token)", care aduce clarificări despre tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din vânzarea NFT-urilor.
-
Rareș Bogdan lansează o ipoteză neașteptată, după aderarea României la spațiul Schengen
Europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, vine cu o ipoteză interesantă, după ce România a intrat în spațiul Schengen, la capătul a doi ani de umilințe din partea Austriei. Rareș Bogdan arată faptul că votul de la alegerile prezidențiale a fost alimentat puternic de frustrarea acumulată de cetățenii români, care s-au trădați de Europa.
-
Am intrat în spatiul Schengen si nu prea. Care sunt statele care au reintrodus controale la frontiere
In noiembrie Olanda a anuntat ca a reintrodus controalele la frontiere indiferent de acordurile tarilor Schengen. Mai inainte de asta, in primavara lui 2024, Austria anunta reintroducerea controlalelor la frontierele cu Cehia si Ungaria. Au mai reintrodus restrictii Germania si Italia, iar mai apoi Franta, Norvegia, Danemarca, Slovenia si Suedia.
-
La Nina aduce o inversiune termică de proporții: Lovesc fenomene extreme și va fi un ger de crapă pietrele
Fenomenul meteorologic La Nina va genera o inversiune termică de proporții și va aduce cu sine o răcire accentuată a vremii, dar și fenomene extreme. Spre deosebire de El Nino, care a caracterizat primăvara anului 2024, fenomenul La Nina se va manifesta în perioada decembrie 2024 - februarie 2025 și va aduce cu sine temperaturi extrem de scăzute.
-
Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
Budapesta a anunţat, după discuţia la telefon a premierului ungar Vikor Orban cu preşedintele rus Vladimir Putin, că Kievul a respins o oferă de încetarea a ostilităţilor "de Crăciun" şi un schimb de prizonieri. În schimb, Ucraina neagă că a discutat cu premierul ungar despre un armistiţiu de sărbători.
-
Europa: Virusul poliomielitei a fost depistat în apă. Boala te paralizează în câteva ore!
Sistemele de monitorizare a apelor uzate din Germania, Spania și Polonia au detectat prezența virusului poliomielitei, o descoperire îngrijorătoare pentru Europa, care a fost declarată liberă de polio în 2002.
-
Pare sa fie adevarat: Baba Vanga prezice izbucnirea unui război de proporții în Europa în 2025
Anul 2025 va veni cu un război de proporții în Europa. Așa sună una din profețiile făcute de Baba Vanga pentru anul care stă să înceapă. Conform prezicătoarei, urmează decimarea populației de pe continent și schimbări care vor rescrie cursul istoriei.
-
Cine controlează țânțarii deține controlul asupra populației globului. Insecta ne poate decima in numai câțiva ani
Țânțarul este considerat cel mai periculos animal din lume, fiind responsabil pentru sute de mii de decese anual, chiar se poate ajunge in unele cazuri si la peste 2,5 milioane de decese anual. Deși animale precum rechinii sau urșii ocupă un loc important în percepția publică asupra pericolelor din natură, statisticile arată o realitate diferită.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
- 2.Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
- 3.Ce înseamnă pentru Europa sistarea gazelor rusesti catre Austria. Suntem în pragul unei noi crize energetice catastrofale?
- 4.Șoșoacă: "Pe Simion l-am prins in pat cu șoferul la hotel. Aveam cameră perete-n perete cu el, nu e prea straight, dimpotrivă!" VIDEO
- 5.Masoneria globalistă se cutremură: B'nai B'rith International, cea mai veche organizație evreiască, transmte lui Iohannis îngrijorările despre Georgescu
- 6.Tucker Carlson: Deep State vrea Al Treilea Război Mondial - fie împotriva Rusiei, fie împotriva Iranului. Este singura lor șansă de a-l opri pe Trump
- 7.O nouă măsură pentru a descuraja încălzirea pe gaze și folosirea mașinii personale: UE introduce o taxă pe carbon aplicabilă gazelor din gospodărie și combustibililor auto
- 8.Reacții dure în presa britanică la decizia CCR: În România s-a anulat democrația. Este o zi neagră pentru Occident și pentru elitele sale
- 9.Decizia CCR a afectat puternic piața financiară din România: Cotația leu/ euro vine cu surprize
- 10.Fiul lui Donald Trump anunță Marea Resetare a sistemului financiar mondial: "Restul lumii să ne urmeze exemplul!"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu