Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Vladimir Putin a anunțat că Rusia are și un al doilea vaccin împotriva COVID-19. Se pregateste al treilea!

Postat la: 14.10.2020 - 20:44 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a înregistrat un al doilea vaccin împotriva COVID-19, a anunţat, miercuri, în cadrul unei şedinţe a guvernului de la Moscova, preşedintele Vladimir Putin.

„Centrul de stat de cercetare pentru virusologie şi biotehnologie Vektor din Novosibirsk (Siberia) a înregistrat astăzi (miercuri) un al doilea vaccin împotriva coronavirusului: EpiVacCorona", după încheierea primelor etape ale testelor efectuate pe om luna trecută, a spus Putin, felicitând oamenii de ştiinţă implicaţi în dezvoltarea acestuia.

„Este necesar să creştem producţia primului şi celui de-al doilea vaccin", a spus el în comentariile difuzate de televiziunea de stat. La fel ca în cazul primului vaccin, denumit Sputnik V, Rusia îşi va promova şi al doilea vaccin în străinătate, a spus preşedintele rus, pledând ca producţia acestora să fie concentrată în acele ţări în care acestea vor fi comercializate.

Totodată, Vladimir Putin a subliniat că vaccinurile ruseşti împotriva coronavirusului trebuie să satisfacă mai întâi de toate nevoile pieţei interne şi să ajungă la cât mai multe farmacii posibil. „Din câte ştiu, în curs de apariţie este un al treilea vaccin al Centrului Ciumakov al Academiei de Ştiinţe din Rusia", a indicat Putin, referindu-se la un preparat care va intra în cea de-a doua fază a testelor în 19 octombrie.

„Apariţia celui de-al doilea vaccin creşe şansele de vaccinare în rândul populaţiei şi, prin urmare, ne aduce mai aproape de stabilizarea şi depăşirea problemei infecţiilor cu SARS-CoV-2", a declarat vicepremierul Tatiana Golikova, în aceeaşi şedinţă de guvern. Ea a anunţat că primul lot din cel de-al doilea vaccin - 60.000 de doze - va fi produs „în curând".

Golikova a spus că ea personal şi şefa Agenţiei pentru protecţia consumatorului (Rospotrebnadzor), Anna Popova, s-au vaccinat cu EpiVacCorona şi nu au avut „niciun efect secundar". „Toţi voluntarii care au participat la prima şi a doua fază nu au înregistrat o creştere a temperaturii", a asigurat ea. Primul vaccin rusesc, Sputnik V, a fost înregistrat la 11 august şi se află în prezent în a treia etapă de teste, rezultatele primelor două etape fiind aşteptate în octombrie şi noiembrie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE