Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Andrei Alexandru, deputatul nabab cam incompatibil garantat de Bădălău

Postat la: 03.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

La alegerile parlamentare din decembrie 2016, locul doi pe lista PSD in circumscriptia electorala nr 19 Giurgiu, a fost impus si ales Ioan-Alexandru Andrei. Pentru giurgiuveni este un personaj cunoscut ca urmare a faptul ca este ruda cu un cunoscut gazetar sportiv, dar si pentru faptul ca este ginerele fostului sef al Politiei Locale Giurgiu.

In plus, el s-a remarcat la organizatia de tineret a PNL Giurgiu, dar pe care a parasit-o pentru PSD, intrand cu arme si bagaje in trupa lui baronului rosu Niculae Badalau. Adica a schimbat, fara nicio remuscare, tricoul galben cu cel rosu. Imediat dupa ce a imbract tricoul rosu, a fost numit pe 16 octombrie, însă abia ieri, miercuri, 5 noiembrie, a fost publicată în Monitorul Oficial, de premierul Victor Ponta la conducerea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM).

Contract de 500.000 de euro cu Primăria Giurgiu, reziliat după 8 luni

La scurt timp dupa ce a ajuns sef la OSIM, o firma controlata de Andrei Alexandru- Euro Invest SRL Giurgiu „a participat si castigat procedura de atribuire (cerere de oferta) a contractului de achizitie publica de lucrari cu denumirea <<Recompartimentare si modernizare bloc C1- locuinte sociale>>, fiind incheiat in acest sens contractul nr. 41408.12.2014, valoare 2.138.462, 73 lei- TVA inclus". Insa, Primaria Giurgiu, prin semnatura administratorului public Niculae Ghita, a transmis, pe 19 iunie 2017, catre ZIUAnews in scris: „ contractul neproducand efecte, fiind reziliat la data de 18.08.2015 pentru neindeplinirea obligatiilor asumate prin contract". Practic, Primaria Giurgiu, condusa de edilul PP-DD trecut la PSD- Nicolae Barbu, ii atribuie in ajunul Anului Nou un contract de vreo 500.000 de euro firmei lui Andrei Alexandru, dar dupa vreo opt luni il reziliaza ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Zestre imobiliară de invidiat: 7 apartamente, o casă și 6 terenuri

Din datele prezentate in declaratiile de avere si de interese postate pe site-ul Camerei Deputatilor reiese ca deputatul PSD de Giurgiu Andrei Alexandru este un parlamentar foarte bogat. El detine impreuna cu sotia Adeluta MadalinaAndrei (fosta Ciobanu) sase terenuri, din care trei in municipiul Giurgiu, vreo 8 ha in Gogosari- Giurgiu si inca doua in comuna Dichiseni- Calarasi. Insa, Andrei Alexandru si sotia detin, nici mai mult, nici mai putin, de sapte apartamente in municipiul Giurgiu si o casa in Dichiseni- Calarasi. Curios este faptul ca deputatul PSD de Giurgiu nu a mentionat in declaratia de avere ca are inchiriat vreunul dintre apartamente, desi in oras se cunoaste ca majoritatea acestora sunt inchiriate.

Soțul deputat, soția avocat cu lipici la contractele cu primăriile din județ

Marea surpriza vine din declaratia de interese, unde deputatul PSD de Giurgiu, garantat de baronul Niculae Badalau, mentioneaza ca firma Euro Invest despre care sustine ca sotia sa detine 95% are incheiate zece contracte de lucrari si de asistenta juridica, prin licitatie publica sau negociere directa, cu sapte primarii din judetul Giurgiu (vezi documentul in facsimil), adica chiar in Circumscriptia electorala nr.19 unde a iesit deputat. Sunt trei primarii- Izvoarele, Vanatorii Mici si Mihailesti, care incheiate cate doua contracte cu firma familiei deputatului PSD dar si cabinetul de avocatura al sotiei sale. Imediat dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, sotia deputatului Andrei Alexandru a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu UAT Mihailesti, Clejani si Roata de Jos. De asemenea, la vreo doua luni dupa ce a iesit deputat, firma Euro Invest beneficiaza, prin licitatie publica, de doua contracte de lucrari la Vanatorii Mici in valoarea de circa 807.000 de lei. Oare ce va spune Agentia Nationala de Integritate despre aceste contracte?

Cațavencii: „Andrei OSIM - filiala Giurgiu a imposturii PSD"

In schimb, despre perioada cat Andrei Alexandru a fost sef la OSIM, revista „Catavencii" a descris cel mai elocvent descalecarea acestuia in Capitala in articolul publicat pe 21 decembrie 2015- „Andrei OSIM - filiala Giurgiu a imposturii PSD". „Se numește Andrei Alexandru Ioan. Directoratul general al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci a fost recompensa dată județului Giurgiu de către fostul premier Victor Ponta. Însemnele personale ale autorității sale pînă în ziua de astăzi sînt: lift proaspăt renovat, deci personal; mașină - achiziție nouă, pentru a i se duce la Giurgiu zilnic corespondența sau, cînd se plictisește pe granița România-Bulgaria, să facă drumul Giurgiu-București-Giurgiu; un sistem video de supraveghere a angajaților, noi achiziții de telefoane mobile, plasme, tablete, laptop-uri, băuturi pentru protocol personal, deși utilități precum apa și lumina rămîn neplătite luni în șir; o camarilă "made in Giurgiu" angajată: Dan Burcin, șofer - practic, pe ștat, expert Serviciu Administrativ; al doilea, Dănuț Neacșu, vărul său practic, teoretic la Juridic; Florian Daia, de profesie prieten din Giurgiu, practic este plătit ca PFA Serviciu Mărci.

Pînă aici, Andrei Alexandru Ioan este un banal. N-a inventat nimic în materie de conducere politică sau satisfacere a plăcerilor personale într-o funcție publică. Noutatea abia acum vine. În prima dimineață a instalării sale din 2014, Andrei Alexandru Ioan a avut neplăcerea să i se adreseze o întrebare. Șefa de personal, Carmen Ștefan, i-a cerut diploma de absolvire a unei facultăți. Răspunsul la o asemenea întrebare a fost unul singur: demiterea. Abia acum poate fi înțeles lanțul slăbiciunilor mai bine: Ponta, ca impostor cu doctorat, l-a numit pe Andrei, un giurgiuvean cu diplomă lipsă", cam asa era relatarea celor de la Catavencii despre Andrei Alexandru.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE