Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Groază la un orfelinat din Broșteni

Postat la: 10.05.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Organele de urmărire penală din Suceava se confruntă cu un caz cutremurător, căruia, deocamdată, nu reușesc să-i dea de cap. Se pare că în orfelinatul din localitatea Broșteni, copiii sunt schingiuiți și munciți ca niște sclavi pentru o bucată de pâine. Căminul „Bread of Life" („Pâinea Vieții") a fost înființat de doi americani, în urmă cu 14 ani, aflându-se în administrarea românilor Adrian Pănican și fiului acestuia, Alin.

Ajunși la majorat, patru orfani care au trăit în orfelinatul din Broșteni au făcut declarații de neimaginat în fața polițiștilor. Aceștia acuză că au fost înjurați în permanență, bătuți până la sânge cu pumnii și bastoane de cauciuc, dați cu capul de pereți, legați de copaci și abandonați cu zilele, ba chiar injectați intramuscular cu apă și lăsați să flămânzească de către cei doi Pănican.

Fundația se disculpă

Stabilimentul „Bread of Life" a fost înființat la începutul anilor 2000 de către americanii Cecil Pagel și George Leid, inițial membri ai unei mișcări evanghelice devenită „The Family Internațional". Pagel susține că după venirea sa în România face parte din Biserica Ortodoxă, tot el fiind inițiatorul dezvăluirii atrocităților de la Broșteni organelor de cercetare penală din județ.

În replică, administrația căminului susține că se îngrijește exemplar de cei 70 de minori pe care-i are în grijă, cărora le oferă mâncare, îmbrăcăminte, adăpost, școlarizare, un trai liniștit și căldură sufletească. Fundația nu se disculpă privitor la maltratarea copiilor, rezumându-se doar să considere că americanul Cecil Pagel nu cunoaște realitățile din România, orice-ar însemna asta.

Anchetatorii bat pasul pe loc

În ciuda celor patru declarații înfiorătoare ale persoanelor vătămate, ancheta procurorilor și polițiștilor bate pasul pe loc. Angajați de la Protecției Copilului au descins într-un control la Broșteni, dar n-au putut constata decât unele deficiențe privind condițiile de cazare. În mod normal, pentru aflarea adevărului, ar trebui solicitat sprijinul de specialitate al unuia sau mai mulți psihologi, care să stea de vorbă cu copiii în particular, asigurându-le acestora întreaga confidențialitate.

Dar cine să se gândească la asta, de vreme ce organele nu știu cum să claseze speța mai repede, ca să scape de scandal, iar acesta să nu se extindă mai mult decât în prezent? Ce este mai grav, în cazul în care problemele apărute la orfelinatul „Bread of Life" nu vor fi clarificate, iar eventualii vinovați pedepsiți, instituția riscă să piardă finanțarea americanilor și a sponsorilor pe care-i are în prezent, devenind istorie.

Dan Coste

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE