Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












România lui Ciolos e prevazuta de UE sa redevina Grânarul Europei OMG si leaganul Codex Alimentarius

Postat la: 18.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Bucuria populara a numirii lui Dacian Ciolos ca premier, la propunerea lui Klaus Iohannis fata de presiunea străzii, s-ar putea transforma rapid in mahnire, dupa ce se va constata ca primul ministru si echipa lui pro-europeana si pro-Soros are un cu totul alt rol decat propasirea României.

Dacian Ciolos este cel care de pe vremea cand conducea ministerul Agriculturii (octombrie 2007-decembrie 2008) a initiat aderarea României la Codex Alimentarius, temutul cod de reguli de baza ale alimentelor catre populatie, ce impune norme, unele aberante (de pilda usturoiul si ceapa sunt vazute drept otravuri si nu trebuie cultivate, iar extratele din acestea se vor vinde doar in farmacii ep baza de retete, in vreme ce E-urile cancerigene sunt mai putin toxice, altele chiar bune, iar Organismele Modificate Genetic (OMG) sunt extrem de "benefice" si nu ar schimba deloc structura ADN, ceea ce insa s-a dovedit deja pe bovine, pe pasari de consum etc.).

Codexul e de fapt un compendiu de reguli care conduce la genocid planetar. Romania a aderat, pe sest - publicul n-a fost informat, iar Parlamentul n-a aprobat - la Codex Alimentarius in decembrie 2009, pe vremea Guvernului Boc, dar care nu mai avea incotro, intrucat Ciolos demarase procedura. O procedura incuvintata de Monsanto, cel mai mare producator de seminte modificate genetic, interzise chipurile in România, dar aduse masiv prin importuri din alte tari, precum Brazilia.

Facem o scurta paranteza sa explicam un lucru fundamental. Ce este cu OMG? Semintele din agricultura pentru porumb, grau, soia etc. sunt modificate genetic in ideea de a combate daunatorii si pentru a spori productia, ceea ce in esenta nu ar fi un lucru rau. Problema e ca modificarea genetica atrage un mecanism ADN care nu numai ca ar combate daunatorii si ar face produsele agricole de doua-trei ori mai mari si de circa 30 de ori mai multe la aceeasi suprafata, dar se dovedeste otravitare pentru organismul uman, generand modificari in ritmul celulelor stem, dar si inmultirea acestora, declansand procese cancerigene. Ca atare, chestiunea devine periculoasa chiar daca asigura hrana unei populatii planetare din ce in ce mai numeroasa.

Acum, daca un camp este insamantat cu organisme modificate genetic, recolta obtinuta (semintele obtinute) daca sunt replantate vor da plante care NU sunt modificate genetic. La fel cum urmasul unei persoane care are - de pilda - amputat un brat va fi sanatos si nu se va naste fara o mana. Este motivul pentru care se interzice replantarea productiei agricole si se cere inlocuirea acesteia cu un nou lot de seminte modificate genetic, produse in principal de Monsanto. Din acest fapt, ariile insamantate cu OMG sunt protejate (folii, solare, garduri etc.) ca sa nu raspandeasca imprejur (prin rafale de vant, de pilda) demintele care mai apoi sa redea soiul bun, natural, benefic pentru sanatate.

De pilda in SUA se insamanteaza numai cu Monsanto, prin lege data de Congres. Fermierii particulari, oricat de mici sunt obligati sa ia seminte Monsanto. E interzis prin lege ca cineva, simpla persoana, sa planteze in spatele curtii sale produse agricole, altele decat cele de pe piata Monsanto. In UE unele tari accepta aceste produse altele nu. In unele tari e interzisa producerea, dar nu si importul, in altele e interzis consumul, dar e la liber productia si exportul. Codex Alimentarius, care va porni in forta in 2017, urmand a se generaliza in 2020 tocmai asta va stabili, consumul de OMG.

Drept recompensa ca România a adereat rapid la Codex Alimentarius si ca produce masiv in Insula Mare a Brăilei, in Ardeal si Moldova o multitudine de OMG, cu semnite din Brazilia si Mexic, fapt permis in Guvernarea Tariceanu, Dacian Ciolos a fost numit Comisar European pentru Agricultura, la sustinerea personala a presedintelui Frantei Nikolas Sarkozy, la propunerea expres a lui Traian Băsescu, cu largul lobby al Monicai Macovei. Acum, Ciolos este cel care se intoarce in Romania, ca prim-ministru, la propunerea UE (Juncker) acceptata fără doar si poate de Klaus Iohannis. România, daca isi va da subsolul americanilor (gaze de sist, Rosia Montana etc.), nemtilor si austriecilor (OMV-Petrom si gaze naturale), atunci solul e prevazut sa redevina Grânarul Europei, dar un granar plin cu OMG, pentru intreaga piata europeana si pentru mare parte din populatia Europei. Acesta este rolul nevazut al actualului premier.

Ne mai intoarcem putin in urma. Ciolos este cel care a aprobat în 2008, pe când era Ministru al agriculturii în cabinetul Tăriceanu cultivarea unui soi de porumb, unui tip de soia, unui soi de cartofi via Monsanto. Multe alte organisme modificate genetic existau deja în agricultura din România - vezi aici: Conform Departamentului pentru Agricultură al SUA în perioada 1997-2000 companiile producătoare de seminţe din SUA au testat şi înregistrat în România cel puţin şapte soiuri MG: şase dintre acestea referitoare la porumb, iar ceal de-al şaptelea în legătură cu soia 55. Un comunicat de presă al Ministerului Agriculturii român informează că Lista oficială a soiurilor de plante de cultură din România pentru anul 1998 a cuprins 12 noi soiuri de cartofi, soia, sfecla de zahăr şi porumb MG 56.

Tot pe vremea cand era ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos a dat liber experimentului "Initium". Initiumul este o substanta otravitoare aprobata la nivel european produsa de concernul german BASF si care este folosita pe larg pentru productia cartofilor si rosiilor, bagata in circulatie in România imediat ce Dacian Ciolos a ajuns comisar european (in 2010), dar care a primit aprobare spre a fi experimentata (primele experimente din Europa s-au facut in Ardeal) in primavara anului 2008, cand ministru era acelasi Ciolos, cel care a avut o ofensiva pentru piata ingrasamintelor, favorizandu-l totodata si pe Ioan Niculae de la Interagro, fapt pe care acum procurorii il catalogheaza drept subminarea economiei nationale.

Mai multe despre acest subiect si despre rolul României puteti citi aici.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE