Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Amenintarea ISIS de acum cateva zile s-a implinit: "Foarte curand vom lovi. Va fi jale!"

Postat la: 14.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In urma cu cateva zile, o stire a fost difuzata pe canalele de informatii. Statul Islamic a postat un filmulet, titrat in limba rusa, prin care ameninta cu un atac terorist de amploare: "Foarte curand vom lovi. Va fi jale!"

La acea vreme, amenintarea a fost interpretata ca fiind indreptata impotriva Rusiei, mai ales ca era in limba rusa, iar Vladimir Putin conducea atacurile masive aeriene impotriva Statului Islamic. Tocmai de aceea, occidentul a stat linistit. Rusia lupta impotriva ISIS, dar sprijina regimul Bashar Al-Assad, in vreme ce Franta, Germania si Marea Britanie nu protejeaza acest regim. Situatia fiind paradoxala, intrucat si ISIS in Siria lupta impotriva lui Bashar. La o vedere sumara pare ca Franta, daca nu e aliata in scop cu ISIS, cel putin face, prin mijloace, un serviciu gruparii musulmane, ca nu se implica masiv in lupta.

Cu toate ca nimeni din vestul Europei nu a anticipat atacul terorist de la Paris - mai ales dupa carnagiul de la Charlie Hebdo (o bomba nu cade de doua ori in acelasi loc) -, acesta s-a petrecut asa cum a fost anuntat de ISIS. Nu Rusia era tinta. A fost o diversiune pentru a adormi vigilenta occidentului. Acum, Franta va fi nevoita sa intensifice actiunile de retaliere, va declara, de la stare de urgenta, stare de razboi. Iar, odata cu Franta, Marea Britanie, Germania si, e de presupus, SUA, prin implicarea NATO, fata de un atac terorist comparabil cu cel de la 11 septembrie 2001, pe teritoriul unei tari aliate.

Problema e ca un astfel de razboi va avea scene de lupta externe - in Siria, Irak si Afganistan, poate si Turcia - dar si interne, in Franta, Germania etc. Printre refugiatii care au invadat Europa in ultimile luni, majoritatea cerand sa ajunga in Germania, apoi in Franta, se afla celule teroriste, gata oricand sa intre in actiune. Celule care se vor coaliza cu cetatenii de origine araba ale acestor tari, declansand, conform planului, de care, iata, nu cred ca se mai indoieste cineva, razboaie civile. Ca atare, situatia e mult mai complicata, iar planul ISIS de decimare a Europei este in plina desfasurare.

In acest context, România ar putea fi implicata si ea in lupta contra terorismului. Dacian Ciolos, premierul desemnat in mare grabă de Klaus Iohannis, la ordin de afara, despre care se stia ca va fi prim-ministru inca din 23 octombrie, cu propensiuni galice (sotia sa e frantuzoaica, iar socrul sau este ofiter francez in rezerva) a declarat deja ca trebuie intensificata lupta impotriva terorismului. Sa nu uitam ca Ciolos a fost pana in urma cu cateva zile consilier al lui Juncker si va pune in aplicare in România orice decizie a UE, iar România devine foarte importanta in acest caz, fiind un avanpost impotriva orientului mijlociu, avand pe teritoriu scutul american (NATO) antiracheta de la Deveselu, o tara care se afla in coasta Rusiei, cu o Rusie rebela fata de Europa si a carei evolutie in cazul unei conflagratii de anvergura este greu de prevazut.

Ponta ar fi fost imprevizibil, ar fi putut juca cu Rusia, asa cum s-a dus la Baku in timp de boicot, ar fi putut juca cu Turcia, fiind apropiat de Erdogan nu numai ca s-a operat la picior. Asa ca Ponta trebuia sa cada, iar clasa politica din Romania trebuia bine scuturata ca sa inteleaga clar cine e stapânul. Serviciile de informatii si manipulare-dezinformare lucrau clar in acest sens. Incendiul de la Colectiv - pus sau nu de o mâna criminala - a fost doar scanteia care a aprins acest scandal si care a lasat loc planului extern de actiune pentru fidelizarea României. Ce a facut apoi Iohannis prin desemnarea lui Ciolos a fost o bagatela. Iar Ciolos va fi clar premier. Si va juca asa cum i se va canta. Deci, cine crede ca România va fi ocolita de val si ca totul a fost la mana providentei se inseala amarnic.

Ramane de vazut care va fi reactia Bisericii Ortodoxe, si ea atacata masiv in aceste zile, de fortele care au manipulat opinia publica din tara in directia dorita, intr-o tara preponderent ortodoxa, altfel pasnică, stiut fiind ca ortodoxia nu raspunde la jihad prin cruciada, asta e apanajul catolicilor. Nu e de mirare ca in vreme ce preotii ortodocsi ezitau sa mearga la Clubul Colectiv, dupa incendiere, un greco-catolic, sef al confesiunii, a aparut in prim-plan in aplauzele multimii debusolate.

Sa nu uitam nici de rolul Turciei. Erdogan urma sa fi facut o vizita in aceste zile in Germania, ca sa discute cu Merkel situatia refugiatilor, Germania cerand Turciei sa opreasca valul de migranti si sa preia o mare parte din acestia, urmand ca nemtii sa finanteze sederea acestora pe teritoriul turc. Erdogan este vazut un promusulman traditionalist, cel care respinge perceptele Turciei pro-occidentale si intrarea in UE a statului din Asia Mica. Turcia nu doreste un razboi cu ISIS avand aceleasi prioritati in restabilirea Califatului. Asa cum Rusia doreste Novoia Rusya la nord de Turcia, cu un vast teritoriu la nord si est de Marea Neagra. Plan achiesat si de Merkel.

România, desi fara refugiati pe teritoriu si fara amenintarea directa a unui razboi religios interetnic, se afla la confluenta acestor interese, devine placa turnanta a ciocnirilor de forte din sferele de influenta rusesti, musulmane si occidentale. Ca atare, dovada existentei unui plan accelerat atat al Statului Islamic, dar si al Occidentului, este faptul ca mass-media internationala cere deja intrarea Europei in razboi, si nici declaratiile de la televiziunile noastre nu se lasa mai prejos. Probabil ca atacurile de la Paris vor servi de pretext, la fel cum a fost atentatul de la Sarajevo, atacul de la Pearl Harbour, 11 septembrie 2001 etc. pentru declansarea unui razboi de mari dimensiuni la granita dintre Europa si Orientul apropiat si mijlociu. România se va trezi din somn, dar se va trezi prea tarziu!

Bogdan Comaroni

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE