Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Liviu Dragnea şi social-democraţii bagă pumnu'n gura presei

Postat la: 09.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Senatul a aprobat legea ordinară iniţiată de către infractorul de drept comun Dragnea Liviu, menită să apere, vezi Doamne, demnitatea socială - un act normativ care de fapt n-are altă menire decât aceea de-a reduce la tăcere presa şi glasul opiniei publice, care-i atacă pe politicienii corupţi.

De unde românul de rând are a înţelege că un condamnat penal nu numai că poate conduce primul partid al ţării, dar mai iniţiază şi legi ce atentează flagrant la libertatea de exprimare, impunând adoptarea acesteia după cum îi vine pe chelie. Potrivit Legii privind aşa-zisa „promovare a demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup", cine se leagă în spaţiul public de viaţa parlamentarilor ori a politicienilor (dar şi de societăţile comerciale controlate de aceştia), prinşi cu cioara vopsită ori cu mâţa-n sac, sunt pasibili de amenzi contravenţionale de până la 60.000 de lei.

Dintre cei 176 de senatori ai ţării noastre, 52 ipochimeni (29,5% din total) au fost de acord cu această inepţie de-un ridicol debordant, iar reglementarea a trecut, în dispreţului celui mai elementar bun-simţ. Şi asta în ciuda faptului că, în prezent, în aceeaşi materie mai operează: Ordonanţa nr. 137/2000, Legea nr. 202/2002, dar mai ales cinci articole din noul Cod penal al României. Totodată, în acest preambul se mai cuvine menţionat că în nicio ţară din Europa comunitară nu există asemenea aberaţie legislativă ce frizează ridicolul.

Ca o paranteză, înainte de-a trece mai departe, ne permitem să lansăm în spaţiul public o informaţie obţinută din surse confidenţiale, care n-are cum să fie verificată la această oră, din motive evidente: la recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care urmează să se judece în perioada imediată următoare, pedeapsa lui Dragnea se va majora - pe relaţia Livia Stanciu - de la un an cu suspendare la doi ani cu executare. Dacă am greşit cumva, nu vom intra sub incidenţa legii lui Dragnea, care încă n-a fost promulgată de preşedintele Iohannis, aşa că nu riscăm o contravenţie pe noua lege. Dar dacă vom avea dreptate?

Idiotul proiect, ce urmează a fi dezbătut şi de Camera Deputaţilor, ar urma să protejeze grupurile sociale, chipurile, în mod „pro-activ", în domenii precum educaţia, mass-media şi activitatea funcţionarilor din administraţia centrală şi locală, adică a politicienilor militanţi din primele eşaloane ale puterii. Şi nu are decât un rol sancţionator, în scopul de a-i reduce la tăcere pe cei care se manifestă verbal împotriva corupţiei la nivel înalt.

Cine va supraveghea atari încălcări ale respectivei legi? Păi, tot Guvernul, adică puterea, fiindcă urmează să se înfiinţeze, în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, un departament intitulat „pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei". Vă vine să credeţi? Respectiv, încă un aparat birocratic absolut inutil, care va irosi în primul an peste jumătate de milion de lei pe dotări, sediu, asigurarea posturilor unui şef de serviciu, a trei consilieri superiori, a trei consilieri principali şi tot atâţia asistenţi. Cu alte cuvinte, aceşti zece supermani vor urma să acopere cu brio întregul teritoriu şi întreaga populaţie împotriva defăimării sociale, cu toate că există la ora actuală suficiente reglementări juridice - după cum am arătat mai înainte - care asigură cadrul legal pentru acelaşi lucru.

În concluzie, ceata celor 52 de social-democraţii senatori - a căror minte este dusă cu sorcova -, care a aprobat proiectul împotriva firii în discuţie - mânaţi de la spate de către infractorul Dragnea Liviu - vrea ca politicienii să fie încadraţi în categoria persoanelor defavorizate, atunci când este vorba ca faptele antisociale pe care le comit să fie date-n vileag. Ca presa şi opinia publică să nu-i mai defăimeze şi să-i demaşte, atunci când comit ilegalităţi flagrante, ce-ar trebui pedepsite cu mult mai grav decât în prezent. Apropo, oare de ce Dragnea-mustăciosul n-a iniţiat un proiect de lege privind înăsprirea pedepselor pentru corupţie, când e vorba despre politicieni, ce vizează: luarea de mită, traficul de influenţă, şantajul politic, spălarea banilor, evaziunea fiscală ori alte asemenea?

Dan Coste

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE