Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Mesajul lui Steve Jobs către nababii politici

Postat la: 03.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Zilnic suntem bombardaţi de imaginile unor politicieni români grobieni şi snobi ce îşi expun, în faţa camerelor de luat vederi, sictirul şi aroganţa ciocoiul de cartier care uită de unde a plecat. Ceas de câteva zeci de mii de euro, costum de la cele mai mari case de modă din lume, pantofi de fiţe, telefon de ultimă generaţie şi limuzină de lux.

Cam asta este imaginea politicianului român din zile noastre care ajunge în casele muritorilor de rând din toate colţurile ţării. Însă, niciunul dintre aceşti snobi politici nu pot explica de unde provine opulenţa pe care o afişează. Se cred Dumnezeu şi consideră că totul le aparţine. Pentru ei, ţăranul, muncitorul, femeia care are grijă de plozi sau bătrânii împovăraţi de ani şi greutăţi nu mai există. Sunt supermani, şi în toate partidele există aceste specimene de parveniţi care se cred şmecheri pentru că s-au îmbogăţit peste noapte după ce au lipit afişe sau împărţit găleţi. Însă, niciunul dintre ei nu costentizează că va veni şi ziua scadenţei, când vor fi huiduti, stigmatizaţi şi aruncaţi la coşul de gunoi al timpului.

Toţi aceşti îmbuibaţi politici fie că ei se numesc Videanu, Berceanu, Udrea, Boagiu, Rovana Plumb, Dragnea, Rus, Rareş Mănescu, Crin Antonescu, Verestoy, Oprişan, Pinalty, Flutur, Oltean, Mazăre sau Chiţoiu uită că sunt creaţia unui sistem putred de corupt. Dacă, vreunul dintre ei s-ar trezi la realitate, ceea ce este exclus, ar putea vedea lumea cu alţi ochi, şi atunci poate ar descoperi ce înseamnă modestia şi bunul simt, dar mai ales ar afla de mesajul impresionant transmis înainte de a trece în lumea umbrelor de către directorul şi cofondatorul Apple, Steve Jobs. Acesta, cunoscut pentru stilul lui de viaţă modest dar şi pentru rigurozitatea şi perfecţionismul de care dădea dovadă pe plan profesional, a pierdut, în 2011, lupta cu cancerul pancreatic, dar ultimele sale cuvinte sunt înduioşătoare, de efect şi îi contrazic întreaga existenţa a acestuia, dedicată în proporţie majoritară carierei.

"Am ajuns pe culmile succesului în lumea afacerilor. În ochii altora, viaţa mea este un simbol al succesului. Cu toate acestea, în afară de munca mea, nu prea am alte motive de bucurie. În final, averea este doar o "felie" de viaţă cu care sunt acomodat, obişnuit. În această clipă, zăcând pe patul de spital, filmul vieţii mele mi se perindă prin faţa ochilor. Realizez că toată recunoaşterea, laudele, bogăţia de care m-am bucurat au pălit, au devenit fără de sens în faţa apropiatei morţi. În întunericul camerei, mă uit la luminile verzi de la aparatele care mă ţin în viaţă, aud sunetele mecanice sacadate făcute de ele şi simt respiraţia Zeului Morţii apropiindu-se. Acum când am făcut bani cât pentru trei generaţii, ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte ale vieţii care nu au legătură cu partea financiară.

Trebuie să fie ceva mai important de atât! Să fie relaţiile... să fie artă, să fie un vis neîmplinit din tinereţe...Fuga non-stop după bani transformă o persoană, cât de normală ar fi ea, într-o ciudăţenie asemenea mie. Dumnezeu ne-a lăsat simţurile ca să recepţionăm dragostea, sentimentele celor din jur. Şi nu iluziile false aduse de averi.Toţi banii, toate proprietăţile şi investiţiile din viaţa mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată şi primită. Acestea sunt adevăratele bogaţii care te vor urma, însoţi mereu, dându-ţi puterea şi lumina care sunt necesare să mergi mai departe.

Dragostea nu cunoaşte distanţă. Viaţa nu are limite. Mergi unde vrei să mergi. Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. Totul se bazează pe 2 lucruri: inima şi mâinile tale. Atât. Poţi să angajezi pe cineva să conducă maşina în locul tău, să producă bani pentru ţine. Dar nu poţi plăti pe cineva să îndure boala în locul tău.
Lucrurile materiale pierdute mai pot fi recuperate. Dar e un lucru care nu poate fi recuperat odată pierdut: viaţa. Când o persoană intră în sala de operaţie, va realiza că există o carte pe care nu a terminat-o de citit - "Cartea trăitului sănătos". Indiferent de etapa vieţii în care ne aflăm acum, odată cu trecerea timpului, ne vom confrunta cu ziua în care cortina va cădea peste noi. Pune preţ pe dragostea pentru familia ta, iubeşte-ţi consortul, prietenii. Poartă-te bine cu tine. Preţuieşte-i pe ceilalţi", a spus Steve Jobs. Câţi dintre politicienii români au înţeles sau vor înţelege mesajul lui Steve Jobs?

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE