Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Morala PSD: În viaţă primeşti ceea ce dai!

Postat la: 15.10.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Modul cum se face schimbare de gărzii la PSD în ultimii zece ani pare desprinsă dintr-un film american cu gangsteri din anii '70. În 2005, grupul de la Cluj care l-a înscăunat pe Geoană a ameninţat, bălăcărit şi împroşcat cu noroi în Ion Iliescu, Adrian Năstase şi oamenii din jurul lor.

Ulterior, în 2010, Geoană este debarcat de către Victor Ponta, avându-l în prim plan pe un Marian Vanghelie spumegând de furie şi sărind la gâtul lui Ghiţă şi Ponta. Acum, ameniţările, înjurăturile şi urmăririle au fost înlocuite de jocurile de culise regizate de baronul de Teleorman, Liviu Dragnea. A fost o schimbare de catifea a conducerii PSD, adică fără scandaluri, dar cu aranjamente discrete şi oculte.

Acum nu ştim cine va cântări mai mult în istoria PSD: Ion Iliescu, Adrian Năstase, Mircea Geoană, Victor Ponta sau Liviu Dragnea? Dar povestea cu lăptarul şi brutarul descrie poate cel mai bine schimbările şi frământările din PSD.

Într-o zi un lăptar primeşte o citaţie de la judecătorie, fiindu-i intentat un proces de către un brutar. Omul, foarte îngrijorat, se tot întreba cu ce o fi greşit. Brutarul însă ştia; el l-a acuzat pe lăptar că îl înşeală la cântar când îi vinde unt. Aşa că, după ce lăptarul îi aducea kilu' de unt şi pleca, brutarul cântărea untul în prezenţa a doi martori.

Şi într-adevăr, bănuielile erau justificate. În loc de un kilogram de unt primea 900 grame, ba 800, au fost cazuri când a primit doar 750 grame de unt. La proces, judecătorul îl întreabă pe lăptar:

- Spune, dumneata ai cântar pentru cântărit untul pe care îl vinzi?
- Nu, domnule judecător; nu am.
- Păi, atuncea cum pretinzi că vinzi untul cu kila?
- Păi, să vedeţi. Eu am o balanţă, pun pe o parte a balanţei kilu' de pâine ce o cumpăr de la brutar, iar pe cealaltă parte pun unt, până ce balanţă se echilibrează.

Morală: În viaţă primeşti ceea ce dai! Aşa s-a întâmplat şi la PSD.

Ion Teleanu

albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE