Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Live text: 20.000 de oameni au ieşit în stradă. Traficul este restricţionat. Protestatarii cer capetele lui Ponta, Oprea si Piedone

Postat la: 03.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste 15.000 de bucureşteni s-au strâns în Piaţa Universităţii, la un miting de protest pentru demisia primarului Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone. Aceştia au mers până la sediul Guvernului, unde au cerut demisia lui Victor Ponta şi pe a lui Gabriel Oprea. Lor li s-au mai adaugat aproximativ 5.000 de protestatari in intreaga tara.

UPDATE 21:30 Continua sa soseasca in Piata Victoriei din ce in ce mai multi protestatari dinspre marile artere de circulatie care converg spre sediul Guvernului. Numarul celor stransi deocamdata in Piata este de peste 15.000, dar se estimeaza ca intr-o ora se va ajunge la 20.000 de oameni care cer demisia lui Ponta. Alaturi de acesta se cer demisii pentru Oprea si Piedone.

UPDATE 21:30 Dinspre Calea Victoriei, Bd Titulescu, Aviatorilor si Piata Romana sosesc tot mai multi protestatari. Apar tineri cu pancarte pe care scrie "Suntem cu 32 mai putini", facand referire la victimele din Colectiv, la numarul mortilor, pe un alt panou e scris un vers din piesa "The Day We Die" a celor de la Goodbye To Gravity: "The Day We Give in is The Day We Die" (Ziua in care renuntam, e ziua in care murim).

UPDATE 20:53 Se vorbeste deja de peste 10.000 de protestatari in Piata Victoriei, in vreme ce stirile de la posturile de televiziune adauga inca 5.000 de oameni in principalele orase ale tarii: Brasov, Sibiu, Oradea, Iasi, Timisoara, Cluj etc.

În drumul lor, protestatarii au întâlnit o maşină de pompieri. În aplauze, protestatarii au scandat: "Cinste lor, cinste pompierilor", în semn de mulţumire pentru salvarea victimelor în urma incendiului din clubul Colectiv.

UPDATE 20:23 Un protest în memoria celor de la Colectiv are loc şi în Braşov, Sibiu, Oradea.

UPDATE 20:18 - Scurt incident cu jandarmii în Piaţa Victoriei; oamenii cer în continuare demisii. Un grup de manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost implicaţi într-o scurtă ciocnire cu jandarmii, când numărul acestora în cordonul din faţa Guvernului a fost suplimentat, însă majoritatea celor din piaţă continuă să protesteze şi să ceară demisii fără să aibă loc alte incidente.

UPDATE 20:16 Un jandarm i-a spus unui alt jandarm că în Piaţa Victoriei sunt aproape 8.000 de protestatari.

UPDATE 19:38 În faţa Guvernului, manifestanţii au fost întâmpinaţi de zeci de jandarmi, care le-au oprit înaintarea spre clădire.

UPDATE 19:20 Protestatarii au ajuns la Guvern.

UPDATE 19:00 Peste 5.000 de oameni sunt în stradă cerând demisii, în urma tragediei în care au murit 32 de tineri. Aceştia au plecat spre Guvern, anunţă Realitatea Tv. În drum spre Guvern, bulevardul Magheru a fost blocat.

Oamenii strigă "Ruşine să vă fie", "Piedone nu uita, va veni şi vremea ta", "Jos Oprea", "Jos Ponta", "Piedone asasin, Oprea asasin", "Toate partidele politice, aceeaşi mizerie", "Nu plecăm acasă, morţii nu ne lasă",. Ei au venit cu steaguri naţionale, poze cu tinerii decedaţi în incendiu şi cu pancarte pe care scrie "Corupţia ucide", "Corupţia, indiferenţa şi lăcomia ucid toată România", "Politicieni, toţi sunteţi vinovaţi de masacrarea României".

UPDATE 18:45 Mii de oameni îi cer demisia lui Piedone, în Piaţa Universitatii.

UPDATE: 18:20 În timp ce mii de oameni îi cer demisia, Cristian Popescu Piedone anunță într-un comunicat de presă că va ridica un monument dedicat victimelor de la clubul Colectiv. Lucrarea se va numi „Monumentul celor fără de vină", va avea gravat pe el numele tuturor celor care au murit în tragedia de la 30 octombrie și va fi amplasat pe strada Tăbăcarilor nr.7.

UPDATE 18.00: Câteva sute de persoane s-au strâns deja în Piaţa Universităţii în semn de protest faţă de corupţia ucigașă din administraţie. Autorităţile se aşteaptă ca numărul protestatarilor să fie de câteva mii, iar Poliţia Rutieră îi roagă pe şoferi să evite zona.

Anunţul a fost postat pe pagina "Demisia Piedone, subordonaţilor lui şi tuturor celor răspunzători", însoţit de mesajul "Să nu mai lăsăm oamenii să fie sacrificaţi în numele şpăgii!". Mitingul de protest urmează să aibă loc marţi, începând cu ora 18.00, în Piaţa Universităţii.

Primarului Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, declara, sâmbătă, că nu are ce să-şi reproşeze şi că, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor săi desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE