Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Academia de Poliție "A.I. Cuza" își face din bani publici tiparniță de jecmănit studenții

Postat la: 23.12.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", institutie aflata sub tutela Ministerului Afacerilor Interne si condusa de catre controversatul rector chestorul de politie Gheorghe Popa, anunta ca la inceputul anului viitor organizeaza concurs pentru trei posturi vacante de ofiţer specialist I la Centrul Informare, Documentare și Editură - Editura Universitară. La prima vedere, totul pare in regula, dar in realitate este doar inginerie de facut bani pe spatele studentilor de catre profesorii Academiei de Politie „AI Cuza"si politistii cu pedigree din Ministerul Afacerilor Interne.

Smecherie gandita rectorul Gheorghe Popa este extrem de simpla (vezi facsimil). Practic, se infiinteaza o noua structura- Centrul Informare, Documentare si Editura- Editura Universitară, care abia acum urmeaza sa fie incadrata cu functii si de aceea se organizeaza concurs de ocupare a posturilor. Astfel, se creaza un paralelism cu Editura MAI care la ora actuala realizeaza pe baza propunerilor venite de la MAI un plan editorial realizat împreună cu structurile de specialitate din minister. Insa, acest aspect ii deranjeaza enorm de ani de zile pe profesorii de la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" pentru ca nu isi mai pot vinde cursurile si cartile studentilor.

De ce? Pentru ca editura MAI editeaza toate materiale profesionale, inclusiv cele ale academiei, iar tirajul se difuzeaza gratuit, in biblioteci și la alți beneficiari. Aceste carți tiparite de editura MAI nu pot fi vândute, pentru că nu le permite statutul lor de funcționare si nici nu este acesta scopul editurii, adica de a scoate profit, ci doar de a contribui la pregatirea profesionala a lucratorilor din MAI. Ca atare, smecherii cu epoleti din conducerea Academiei de Politie "AI Cuza" si a MAI s-au gândit să își facă propria editura, ca să mai scoata ceva bani de pe urma studentilor si chiar a politistilor. Trebuie precizat ca si pana acum, multe dintre cursurile profesorilor din academie erau editate la edituri particulare, pentru a putea fi vandute studentilor. Diferenta este ca profesorii erau obligati sa isi plateasa tiparul si sa castige din diferenta de vanzare, iar acum, prin infiintare propriei edituri, toate costurile urmeaza a fi suportate de bugetul MAI, adica de prostul de contribuabil roman care isi plateste taxele si impozitele.

Întrebări încă fără răspuns la un șmen deja regizat

Infiintarea de catre Academiei de Politie "AI Cuza" a acestei edituri paralele finantata din bani publici ridica mai multe semne de intrebare, la care cei din conducerea MAI, in frunte cu ministrul Petre Toba,vor trebui sa dea explicatii catre Guvern si comisiile de speciaslitate din Camera Deputatilor si Senat.
-De ce este nevoie de structuri paralele in cadrul MAI, adica doua edituri?
-Care este bugetul alocat de academie pentru tiparirea acestor carți și de unde au fost alocați banii?
-Cine din MAI a avizat înființarea unei structuri paralele cu editura MAI?
-Care este bugetul alocat pentru plata celor trei lucrători care urmeaza a fi incadrați prin trecerea din randul agenților in acea a ofiterilor?
-Dacă aceste carti vor fi tipărite pe bani de la bugetul de stat cum vor putea fi vândute și care va fi circuitul legal al acestor acestor sume?
-Care sunt costurile dotarii editurii?
-Cine va aproba planul editorial al academiei sau lista cartilor tipărite si in ce baza?
-Care sunt criteriile profesionale care vor garanta ca editura Academiei de Politie "AI Cuza" va fi una profesionista, din moment ce recrutarea se face din sursa interna, numai din randul agentilor care nu au nicio pregatire de specialitate pentru a lucra intr-o editura?
-In ce baza va fi realizata vanzarea cărților și cine va suporta costurile de vanzare?
-Care va fi tirajul cartilor editate? Nu cumva acesta coincide cu numarul studentilor din Academie de Politie "AI Cuza"?
-Mai este gratuit in aceste conditii sistemul de invatamant din MAI?

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE