Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Actiunile Nintendo au crescut cu peste 50% de la lansarea jocului Pokemon Go

Postat la: 14.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Actiunile companiei nipone Nintendo au inregistrat o crestere spectaculoasa, de peste 50%, dupa ce saptamana trecuta a fost lansat jocul Pokemon Go, transmite BBC, citata de Agerpres.

Joi, titlurile Nintendo au inregistrat la Bursa din Tokyo un avans de 16%, astfel incat de la inchiderea sedintei de tranzactionare de vineri cresterea generala este de 56%. Nintendo, care a dezvoltat si jocul Super Mario, se bazeaza in mod traditional pe vanzarile consolelor de jocuri. Totusi, acestea au incetinit in ultimii ani deoarece din ce in ce mai multi oameni prefera sa joace online si pe dispozitive portabile.

Disponibil in SUA, Australia si Noua Zeelanda de saptamana trecuta, jocul Pokemon Go a ajuns oficial si in Europa, incepand de miercuri putand fi descarcat in Germania, iar in zilele urmatoare si in alte tari europene. Acest decalaj nu i-a impiedicat insa pe europeni sa faca parte din cei care pana acum au descarcat de peste sapte milioane de ori acest joc lansat saptamana trecuta de Nintendo. Pasionatii europeni de jocuri puteau sa descarce direct aplicatia pretinzand ca sunt domiciliati in una din primele trei tari unde a fost lansat jocul.

Pokemon Go este un joc gratuit, care implica gasirea si capturarea de personaje virtuale Pokemon in diferite locuri din viata reala. Practic utilizatorii se muta din jocul digital in lumea fizica, prin intermediul camerei smartphone-ului lor, facandu-i sa descopere locatii in viata reala unde pot gasi, face schimb si lupta cu pokemoni. Pokemon Go a generat deja venituri de mai multe milioane de dolari. Jocul in sine este gratuit insa utilizatorul este stimulat sa bage mana in buzunar daca vrea sa adauge anumite functii suplimentare, de exemplu pentru a cumpara alimente pentru hrana monstrilor capturati.

Aplicatia, dezvoltata de Niantic Inc, start-up intern al Google-Alphabet, impreuna cu Nintendo Co Ltd si Pokemon Company International, a fost lansata in Statele Unite, Noua Zeelanda si Australia la 7 iulie. In mai putin de o saptamana, a devenit una dintre aplicatiile cele mai descarcate de pe Android Magazin Play. Pokemon GO are mai multe facilitati decat Tinder, iar utilizatorii petrec mai mult timp pe acest joc decat pe WhatsApp, Instagram, Snapchat sau Facebook Messenger, potrivit unui studiu SimilarWeb. Numele Pokemon este o abreviere a cuvintelor Pocket Monsters, ce in traducere inseamna ''monstrii de buzunar''.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE