Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Activist împușcat în cap de un angajat al Poliției Locale în Centrul Capitalei

Postat la: 14.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În cursul nopții, un angajat al Poliției Locale a împușcat în cap fără somație un activist care a refuzat să se legitimeze. Evenimentul a avut loc pe Strada Verona din centrul Capitalei, în jurul orei 01.00.

Totul a început în momentul în care polițistul local i-a cerut să se legitimeze, iar activistul a refuzat să prezinte actele de identitate deoarece polițistul local nu se legitimase conform procedurilor legale, moment în care polițistul local a scos un pistol cu bile și l-a împușcat în cap. Prietenii activistului au sărit pe polițist, iar unul dintre ei i-a dat polițistului cu o sticlă în față. Polițistul local nu a respectat nici regimul special al armelor și muniției, nici procedura legală de legitimare. În momentul în care ambulanța a ajuns la fața locului, tânarul activist se afla în convulsii.

Iata cum relateaza pe Facebook ziaristul Cristian Botez: Am fost martor la un incident armat pe Strada Arthur Verona, la finalul celei de-a doua zi a evenimentului Street Delivery. Un tânăr a fost împușcat în cap, cu un pistol cu bile/gaz de un polițist de la Poliția Locală Sector 1 București. Eram în față la Home bar, lângă Biserica Anglicană (grădina Icoanei), când am auzit țipete, urlete, scandal. Am alergat într-acolo. Un tânăr, de vreo 20 de ani, zăcea la la pământ, cu capul plin de sânge, cuprins în brațe de o tânără care plângea în hohote. In jur, în stare de agitație, câteva zeci de tineri. Lângă ei, o dubă a Poliției Locale Sector 1. Un luptător al aceste unități, cu sânge între ochi, se agita de colo-colo, și el, în stare de șoc/agitație.

"I-a pus pistolul la cap, lipit de cap și a tras! Are cel puțin trei bile în cap!", striga din toate puterile, Alex, un prieten al victimei. Sun la 112 și cer o ambulanță. Operatoarea se răstește la mine că de ce sunt nepoliticos și de ce țip așa tare. "Moare un om!", îi urlu în telefon. "Trimiteti o ambulanță!", urlu. Trec 20 de minute, dar ambulanța nu apare. Între timp, tînărul rănit pare că își dă duhul.

Respiră sacadat, da spasmodic din picioare, dar ambulanța nu apare. suntem în mijlocul Bucureștiului! Vin, în schimb, jandarmii. "Eliberați zona! protejați perimetrul!". Spritele se încing! Martori cu zecile, huiduie forțele de ordine! Minutele se scurg, victima sângerează, ambulanța întârzie". Apare după aproape 30 de minute. Ii acordă prim-ajutor timp de 15 minute, după care este dus la spital. Între timp intru în conflict cu un polițist (agent de la Secția 1). Imi tot cerea legitimația de ziarist și-mi spunea să nu-l mai ating și să nu mai ridic tonul. "Aici moare un om. Jandarmeria cum a venit așa repede?"

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE