Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Aerul de la metrou e toxic si cancerigen. A depasit de opt ori limita admisa pentru sanatate

Postat la: 25.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele Sindicatelor de la Metrou a lansat o teorie conform căreia aerul de la metrou este toxic. Gurile de aerisire de la metrou nu sunt conforme normelor, iar limita maximă admisă a noxelor a fost depășită nu o dată, ci de opt ori.

Un institut de cercetare suedez a făcut aceste demersuri la mai multe metrouri, inclusiv cel din București, iar cetățenii au aflat că aerul de la metrou ne poate îmbolnăvi de cancer. Cercetătorul suedez Hanna Karlsson, de la Institutul Karolinska a vorbit despre efectele devastatoare ale aerului de la metrou asupra sănătății umane. Se pare că acestea nu sunt doar vorbe aruncate la întâmplare, căci anual, din 1990 până astăzi, cei care lucrează în subteran pierd, în medie, 15 colegi pe an, înainte ca aceștia să iasă la pensie.

Ceea ce este foarte periculos în aerul de la metrou, explică Matt Loxham, este faptul că circulă particule minuscule de fier și cupru, care pot pătrunde ușor în organism, în ficat, creier sau plămâni. Cercetătorii au explicat că activitatea mecanică pe căile ferate subterane la temperaturi foarte ridicate sunt vinovate pentru generarea prafului bogat în metale, care ajunse în organism pot fi extrem de dăunătoare.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE