Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica a fost trimisă în judecată în cel de-al treilea dosar de corupţie

Postat la: 25.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fosta şefă a DIICOT, procuroarea Alina Bica, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia că ar fi primit mită 17.500 de euro de la milionarul Horia Simu. Acesta este al treilea dosar în care Alina Bica a fost trimisă în judecată.

În acelaşi caz au mai fost deferiţi justiţiei: Şerban Pop - fost şef al Fiscului şi milionarul Horia Simu. Este cel de-al treilea dosar de corupţie deschis pe numele Alinei Bica. Fosta şefă a DIICOT a mai stat în arest preventiv - în celelalte două dosare- timp de cinci luni. Ce se arată în rechizitoriu Procurorii DNA arată în rechizitoriu că în cursul anului 2014, Pop ar fi primit de Simu, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (cash şi sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în scopul soluţionării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, Bica în calitate de procuror şef al DIICOT, ar fi primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (Florin-Ionuţ Mihăilescu - fost consilier personal), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la Pop. Cea mai mare parte din mită ar fi rămas la Pop Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, lui Pop, pentru ca acesta să o remită în scopul menţionat mai sus.

În schimbul banilor primiţi, Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate în cauză a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în dosarul în care se desfăşurau acte de urmărire penală faţă de Simu, lucru care s-a şi întâmplat ulterior.

Procurorii arată că în cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparţin lui Şerban Pop şi Alinei Bica. De asemenea, a fost instituită poprirea asupra conturilor deţinute de aceştia. Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Alina Bica, în stare de arest preventiv, la data faptelor procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT, cu privire la săvârşirea infracţiunilor de: - luare de mită, - participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu, Şerban Pop, în stare de arest preventiv, fost şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), cu privire la săvârşirea infracţiunii de complicitate la dare de mită, Horia Simu (arestat preventiv în altă cauză), cu privire la săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE