Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica și Șerban Pop rămân în arest preventiv. Magistrații au respins recursul

Postat la: 12.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop rămân în arest, în dosarul în care sunt acuzați de luare de mită, respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluționarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu, a decis definitiv instanţa supremă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţiile formulate de Bica şi Pop şi a menţinut decizia din 2 septembrie pronunţată de aceeaşi instanţă.
Decizia luată, vineri, este definitivă.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, acuzați de luare de mită și respectiv complicitate la dare de mită pentru soluționarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu, au fost arestaţi, pe 2 septembrie, pentru 30 de zile, de magistrații instanței supreme.

DNA arată că, la data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, a primit, în mod indirect, printr-un intermediar, martor denunţător în cauză (fostul ei consilier Ionuț Mihăilescu, n.r.), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la fostul șef al ANAF Șerban Pop. Pop ar fi primit 230.000 de euro de la Horia Simu pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ca să soluționeaze, într-o manieră favorabilă un dosar în care omul de afaceri era urmărit penal.

Pe 1 septembrie, după reținerea Alinei Bica de procurorii DNA, avocata Laura Vicol a declarat că noul dosar a fost întocmit în urma denunțului formulat de Ionuț Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica și inculpat în dosarul ANRP al acesteia, care "și-a reamintit, după foarte mulți ani de zile, că ar fi primit ceva". "Este vorba despre fabuloasa și exorbitanta sumă de 17.000 de euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte", a mai spus Vicol.
Potrivit avocatei, denunțul este unul mincinos și a fost făcut de Mihăilescu pentru a scăpa de acuzațiile ce îi sunt aduse de procurorii DNA în dosarul ANRP.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE