Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Bica scapă de arest până la sentința definitivă în dosarul Bica 1. Rămâne, însă, închisă în casă

Postat la: 15.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica a obținut ridicarea definitivă a măsurii arestului la domiciliu și va fi plasată sub control judiciar după ce magistrații nu au admis cererea procurorilor DNA de prelungire a măsurii arestului la domiciliu. 

Alina Bica va fi judecată sub control judiciar în dosarul despăgubirilor ilegale de la ANRP, a hotărât, luni, definitiv, instanţa supremă.
Însă, pe numele Alinei Bica mai este emis un mandat de arestare la domiciliu, motiv pentru care fostul procuror şef va rămâne în continuare acasă.

În dosarul "Bica 1", fosta şefă a structurii din Ministerul Public a fost trimisă în judecată, în 15 decembrie 2014, pentru că, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiţiei în comisia ANRP, împreună cu membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

Alina Bica mai are un dosar pe rolul instanţei supreme, cunoscut sub numele de "Bica 2". Această cauză a fost disjunsă din prima, ea fiind acuzată că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi că ar fi comis infracţiunea de abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Fostul şef al DIICOT a fost arestată în perioada 22 noiembrie 2014 - 21 aprilie.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE