Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Alina Gorghiu şi Florin Iordache, colaboratori remuneraţi ai lui Mihai Vlasov la Camera de Comerţ şi Industrie a României

Postat la: 16.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

In dosarul in care Mihail Vlasov, fost sef Camerei de Comert a Romaniei, este acuzat de DNA ca l-ar fi mituit pe un fost parlamentar in schimbul sustinerii unui proiect de lege prin care Registrul Comertului sa treaca de la Ministerul Justitiei la Camera de Comert si Industrie a Romanie, apare si numele mai multor politicieni.

Mihai Vlasov afirma in mai multe discutii interceptate de procurorii DNA ca avea sustinerea premierului Victor Ponta, a sefului PNL Crin Antonescu si a altor politicieni pentru proiectul sau de lege. Alina Gorghiu a fost unul dintre parlamentarii care au initiat proiectul de lege, iar procurorii arata ca Vlasov si-ar fi exercitat influenta asupra Alinei Gorghiu, dat fiind ca aceasta era arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional.

Ceilalti initiatori au fost deputatul Aurel Vainer, senatorul Klarik Laslo-Attila, deputatul Attila Marko, deputatul Mircea Grosaru şi deputatul Florin Iordache. In interceptari, Vlasov apare dandu-i ordine unui alt parlamentar (Florin Iordache, PSD) sa o coopteze pe Alina Gorghiu (la acel moment parlamentar PNL) printre initiatorii proiectului de lege. Procurorii DNA noteaza ca Alina Gorghiu şi Florin Iordache au avut aparitii in mass-media imediat dupa ce au depus proiectul.

"Ulterior, aceştia din urmă s-au delimitat de respectivul demers legislativ şi nu l-au mai susţinut pe fondul unei reacţii destul de virulente a societăţii civile, a mediului de afaceri şi a altor politicieni", se arata in rechizitoriul procurorilor. Insa, ceea ce se stie mai putin este faptul ca la data cand deputatul PNL Alina Gorghiu initia proiectul de lege impus de Vlasov si deputatul PSD Florin Iordache o sustinea, cei doi erau arbitri in cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei condusa la acea vreme de Mihai Vlasov.

Alina Gorghiu a incasat, potrivit declaratie de avere, ca arbitru, in 2013, suma de 16.298 de lei, iar in 2014 de 28.130 de lei. Deputatul PSD Florin Iordache a fost mai bine remunerat decat Alina Gorghiu, incasand in 2012 suma de 146.686 de lei, in 2013-41.458 de lei iar in declaratia de avere din 6 iunie 2014 mentioneaza suma de 83.350 de lei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE