Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Exclusiv: Ambasada SUA, cu ochii pe demiterea lui Stelian Tănase!

Postat la: 22.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Faptul că Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea se pregătesc să-l demită de la cârma TVR pe scriitorul şi istoricul Stelian Tănase - cel mai probabil, plenul reunit va dizolva, mâine, Consiliul de Administraţie al televiziunii publice - a stârnit interesul Ambasadei SUA din Bucureşti.

Mai precis, potrivit surselor ZIUAnews, oficiali ai Ambasadei SUA au solicitat ieri seară conducerii TVR o înregistrare video a emisiunii „Vorbeşte Liber" în cadrul căreia Stelian Tănase a lansat o serie de acuzaţii extrem de grave la adresa vicepremierului Gabriel Oprea.

Supărarea lui Gabriel Oprea

Mai precis, scriitorul a certificat ceea ce ZIUAnews a dezvăluit în urmă cu o săptămână: anume că generalul Gabriel Oprea a încercat să cenzureze buletinul de ştiri al TVR exercitând numeroase presiuni telefonice pentru a scoate din jurnal o ştire referitoare la propriul plagiat. Înfuriat că Stelian Tănase refuză să plece capul, vicepremierul Oprea s-a plâns şefului pesedist Liviu Dragnea care a dat ordinul „buşirii" Raportului de activitate al TVR în comisiile parlamentare, fapt ce va fi urmat, mâine, de demiterea lui Stelian Tănase.

Presiunile lui Victor Ponta

Totodată, scriitorul a dezvăluit că, în timpul campaniei pentru prezidenţiale, premierul Victor Ponta a exercitat numeroase presiuni asupra sa prin intermediul strategului Bogdan Teodorescu şi a purtătorului de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă - unul dintre numeroşii oamenii de casă ai PSD plantaţi în poziţii cheie în cadrul postului public.

„Soluţia" Cumpănaşu

Sursele ZIUAnews susţin că, mai nou, Gabriel Oprea se gândeşte să-l „împingă" la cârma TVR pe Alexandru Cumpănaşu, nepot al lui Ion Cumpănaşu - fost redactor-şef al oficinei comuniste „Scânteia".

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE