Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ana Birchall si Sebastian Ghita, audiati miercuri la DNA Ploiesti in dosarul Tony Blair

Postat la: 26.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ana Birchall si Sebastian Ghita au fost chemati miercuri la DNA Ploiesti ca martori in Dosarul Tony Blair, potrivit unor surse judiciare. Inainte de intalnirea cu procurorii Birchall a confirmat ca a fost convocata ca martor in dosarul DNA. Tot miercuri va sosi la sediul Directiei Anticoruptie din Ploiesti si Gheorghe Stefan "Pinalti" in calitate de inculpat in dosarul lui Vasile Blaga.

Deputatul PSD Ana Birchall a afirmat pe 12 septembrie ca in calitate de secretar international al PSD era obligata in privinta organizarii unor evenimente si a precizat ca nu are nicio calitate in dosarul referitor la vizita la Bucuresti a fostului premier britanic Tony Blair. Miercurea trecuta procurorii DNA Ploiesti au instituit sechestrupe un imobil care ii apartine fostului premier Victor Ponta, masura asiguratorie fiind dispusa in dosarul cunoscut sub numele de "Ponta-Ghita-Blair", anunta atunci Agerpres, citand surse apropiate anchetei.

La inceputul lunii septembrie, procurorii DNA Ploiesti l-au pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile pe Victor Ponta, acesta fiind suspectat de folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si de complicitate la infractiunea de spalare de bani. In acelasi dosar a fost pus sub control judiciar si Sebastian Ghita, acuzat de complicitate la spalare de bani, anchetatorii sustinand ca omul de afaceri i-a dat fostului premier si presedinte al PSD 220.000 de euro pentru a-si asigura un loc eligibil la alegerile parlamentare din anul 2012.

Fostul copresedinte al PNL Vasile Blaga s-a prezentat lunea trecuta la sediul DNA Ploiesti, structura ce instrumenteaza dosarul in care acesta este urmarit penal pentru trafic de influenta, sub control judiciar DNA il cerceteaza pe Blaga sub control judiciar pentru trafic de influenta, dupa ce, potrivit procurorilor, ar fi primit suma de 700.000 de euro, din care 500.000 de euro de la Gheorghe Stefan. In aceeasi cauza sunt anchetati fostul primar din Piatra Neamt si omul de afaceri Horatiu Bruna Berdila.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE