Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ancheta "Colectiv": Cristian Popescu Piedone a fost adus cu mandat la DNA

Postat la: 06.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a fost adus, vineri, la DNA, pentru a fi audiat în dosarul în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu legat de emiterea autorizaţiei de funcţionare a clubului Colectiv, unde au murit 32 de persoane.

Cristian Popescu Piedone a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 16.10, însoţit de ofiţerii care au pus în executare mandatul de aducere emis pe numele acestuia. Fostul edil nu este singurul care a fost adus cu mandat la DNA. La scurt timp, au ajuns şi două angajate de la Primăria Sectorului 4, de la serviciul autorizare şi control societăţi comerciale.

Procurorii DNA au ridicat, vineri, documente de la mai multe instituţii publice din Bucureşti, printre care Primăria Sectorului 4 şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov. La o zi de la producerea tragediei din clubul Colectiv, primarul Cristian Popescu Piedone spunea că localul nu are autorizaţii de la ISU pentru că aveau o declaraţie pe propria răspundere, care este cuprinsă într-un acord de funcţionare.

Mai mult, din punctul de vedere al primăriei, Clubul Colectiv a funcţionat legal, controalele inspectorilor desfăşurându-se înainte de ora 16.30, în cadrul programului de lucru, nu seara şi noaptea, când clubul are activitate. Ulterior, edilul şi-a anunţat demisia.

Clubul Colectiv din sectorul 4 din Capitală a fost incendiat în timpul unui concert de lansare a unui album de-al trupei Goodbye to Gravity. Zeci de oameni au fost resuscitaţi chiar pe stradă. Mai multe echipaje de ambulanţă au intervenit la faţa locului. Tragedia a avut loc în seara de 30 spre 31 octombrie în Capitală. În urma incendiului din Clubul Colectiv au murit 32 de persoane şi alte aproximativ 200 au fost rănite, dintre care peste 130 sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE