Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Asociaţia "21 Decembrie 1989" a cerut o confruntare directă cu Ion Iliescu în Dosarul "Revoluţia"

Postat la: 13.12.2016 - 16:11 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Parchetul instanţei supreme a anunţat, la sfârşitul lunii octombrie, că în dosarul „Revoluţiei" a extins urmărirea penală, in rem, pentru infracţiuni contra umanităţii. Dosarul "Revoluţiei din 1989" este una dintre cele mai tergiversate anchete din istoria practicii judiciare din România.

Procurorii au avut de lămurit cauzele în care s-a produs decesul a 709 persoane, rănirea prin împuşcare a 1.855 de persoane, rănirea prin alte forme de violenţă a 343 de persoane şi privarea ilegală de libertate a 924 de persoane. Teodor Mărieş, presedintele Asociaţiei "21 Decembrie 1989" a afirmat că procurorul general al României, Augustin Lazăr, a luat act de solicitarea asociatiei pe care o conduce ca mambri ai acesteia sa fie confruntati cu Ion Iliescu in dosar şi a înregistrat documentul, Asociaţia fiind îndreptăţită să facă această cerere deoarece este parte în dosar.

"O solicitare directă a Asociaţiei '21 Decembrie' pe care noi am depus-o astăzi - o confruntare directă între membrii Asociaţiei '21 Decembrie' şi Ion Iliescu, pentru faptul că noi considerăm că suntem principalii autori, alături de Timişoara şi celelalte oraşe care au ieşit până în 22 decembrie, ai obţinerii victoriei Revoluţiei din decembrie 1989, iar Ion Iliescu principalul beneficiar care practic a dat o lovitură şi a deturnat, începând cu 22 seara, idealurile Revoluţiei şi atunci merităm această confruntare acum, la 27 de ani, sigur acoperită de Codul de procedură", a declarat marţi Mărieş, după întâlnirea cu conducerea PÎCCJ.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE