Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atacatorul din Louisiana, un fost pușcaș marin decorat dupa ce-a luptat in Irak

Postat la: 18.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Atacatorul din Baton Rouge, care a ucis trei poliţişti, este un fost puşcaş marin cu grad de sergent care a luptat în Irak şi a fost decorat de mai multe ori. Înainte de atac, bărbatul de culoare postase pe internet mai multe înregistrări în care vorbea despre brutalitatea forţelor de ordine.

Mai multe echipaje de poliţie au fost chemate în parcarea unui magazin unde se afla un bărbat înarmat. Imediat după ce au ajuns, suspectul a început să tragă cu o armă automată. În oraş s-a instalat panica, până când autorităţile au anunţat că a fost un singur atacator şi că acesta a fost ucis.

„Credem că persoana pe care ofiţerii noştri au împuşcat-o şi ucis-o este persoana care a deschis focul şi a ucis la locul faptei. Nu credem că mai există un atacator în regiunea Baton Rouge", a declarat șeful poliției din Louisiana, Michael Edmonson.
Fostul pușcaș marin care a ucis trei polițiști

Atacatorul a fost identificat ca fiind Gavin Long, un fost pușcaș marin care chiar ieri a împlinit 29 de ani. Originar din Kansas City, el a fost puşcaş marin din august 2005 până în august 2010, când a fost lăsat la vatră cu onoruri. Gavin Long a fost trimis și în Irak din iunie 2008 până în ianuarie 2009, unde a câștigat mai multe medalii și a fost lăudat de superiorii săi.

Recent, el ar fi publicat sub pseudonim înregistrări în care vorbea despre oprimarea negrilor şi protestele faţă de brutalitatea poliţiei. Gavin Long a publicat pe 10 iulie un video pe Youtube în care spunea să că s-a săturat de modul în care sunt tratați afro-americanii și a sugerat că doar violența și presiunile financiare ar putea să schimbe această situație. De asemenea, el a menționat că vorbește din Dallas unde s-a alăturat protestelor.

„Numai dacă lupți înapoi și bani. Doar de asta le pasă. Bani și sânge, sânge și bani", a spus Gavin Long în fața camerei. Într-un alt video, Gavin Long spune că „orice i s-ar întâmpla lui" vrea ca cei care îl urmăresc să știe că „nu este afiliat" cu niciun grup sau mișcare. „Sunt afiliat doar spiritului de justiție, nici mai mult nici mai puțin. Am gândit singur și am luat singur decizii", a spus bărbatul.

O sursă guvernamentală a declarat pentru Reuters, sub anonimat, că anchetatorii cred că polițiștii au fost atrași în capcană de un apel la 112. Polițiștii din Baton Rouge au răspuns unui apel în care se reclama prezența unui bărbat îmbrăcat în negru care stătea cu o pușcă în spatele unui magazin, la scurt timp după 09.00 dimineața.

După ce mai mulți polițiști au ajuns la fața locului, bărbatul de 29 de ani a deschis focul. Totul a durat aproximativ opt minute. Cel puțin unul dintre polițiștii uciși era afro-american.

Brady Vancel, martor la incident, a declarat pentru CNN că a văzut un bărbat în negru și cu o mască de ski pe chip alergând prin parcarea magazinului în timp ce se trăgea în el. Bărbatul a declarat că atacatorul „a ridicat privirea și m-a văzut. Ne-am oprit. Eu am înghețat, la fel și el pentru o secundă, și apoi s-a întors și a alergat în direcția opusă și la fel am făcut și eu". După atac, preşedintele Barack Obama a condamnat atacul şi a făcut un nou apel la unitate.

„Moartea acestor trei poliţişti curajoşi arată pericolul la care oamenii legii din toată ţara se expun în fiecare zi. Noi, ca naţiune, trebuie să spunem tare şi clar că nimic nu justifică violenţa contra poliţiştilor. Atacurile asupra lor reprezintă un atac asupra noastră, a tuturor şi a statului de drept care face societatea să funcţioneze", a spus președintele american Barack Obama.

Este al doilea atac de acest gen în care cad victime poliţişti. Acum 10 zile, un militar în rezervă a ucis cinci poliţişti la sfârşitul unui protest faţă de tratamentul brutal aplicat de poliţişti suspecţilor de culoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE