Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Atentat la Nisa. Franţa a prelungit până în octombrie starea de urgenţă

Postat la: 15.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un camion a intrat în muţimea care participa la evenimentele organizate de Ziua Naţională a Franţei. Cetăţenii români care se află în Franţa sau vor să călătorească recent în această ţară trebuie să aibă în vedere faptul că autorităţile franceze au prelungit până în octombrie starea de urgenţă.

Măsura a fost luată ca urmare a atentatului care a avut loc în noaptea de joi spre vineri la Nisa, în urma căruia au murit 84 de persoane. „Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze că, urmare a atentatului din noaptea de 14 spre 15 iulie 2016, de la Nisa, starea de urgenţă se va prelungi pe tot teritoriul ţării cu încă cel puţin trei luni după data de 26 iulie 2016 decretată anterior de către Preşedintele francez. Starea de urgenţă permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitat", se arată într-un comunicat emis vineri de MAE. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze.

MAE precizează că aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative. Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (disponibilă gratuit în „App Store" şi „Google Play"), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

Cel puţin 84 de persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite la Nisa în noaptea de joi spre vineri după ce un camion a intrat în mulţimea prezentă la evenimentele din centrul oraşului. Printre persoanele rănite se numără şi doi cetăţeni români, aceştia fiind internaţi în spital. De altfel, la nivelul MAE a fost activată o celula de criză care se află în legătură permanentă cu autorităţile franceze, prin intermediul Ambasadei României la Paris şi Consulatului General la Marsilia, şi al echipei consulare, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare şi monitorizării evoluţiei situaţiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE