Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Autorităţile despre accidentul aviatic de la Cluj: "Piloţii ştiau că aterizează pe pistă cu zăpadă umedă"

Postat la: 07.01.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un avion care efectua o cursă charter de la Bucureşti şi transporta 116 pasageri la bord a ieşit în acestă dimineaţă de pe pista Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" din Cluj în timpul manevrelor de aterizare.

"Având in vedere afirmaţiile apărute în presă în urma evenimentului de aviaţie petrecut pe aeroportul din Cluj în care a fost implicată o aeronava a companiei Blue Air, facem următoarele precizări: La ora 07:20 aeroportul a solicitat accesul pe pistă a mai multor utilaje pentru deszăpezire. Informaţiile privind timpul solicitat de curăţare a pistei au fost transmise de către aeroport către ROMATSA, informaţii pe care controlorii de trafic aerian le-au transmis, la rândul lor, piloţilor; ROMATSA şi-a dat acordul. La ora 07:51 aeroportul a informat turnul de control că pista a fost eliberată. Controlorii de trafic aerian ai ROMATSA au respectat procedura de comunicare cu echipajul aeronavei şi personalul aeroportului privind informarea legată de disponibilitatea pistei şi nu au intervenit în activitatea de curăţare a pistei de către aeroport.

La ora 7:52, controlorii de trafic aerian ROMATSA, au informat piloţii aeronavei care executau manevra de apropiere că pista este contaminată cu zăpadă umedă de 3 mm şi are un coeficient de frânare mediu. La ora 08:00 aeronava Blue Air a aterizat. ROMATSA nu are niciun fel de atribuţii privind curăţarea pistei şi nici stabilirea stării acesteia. ROMATSA primeşte informaţiile privind starea pistei de la aeroport şi le comunică piloţilor", se arată în comunicatul anunţat Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian - ROMATSA.

La scurt timp după incident, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj au deschis un dosar penal în care se cercetează împrejurările producerii accidentului. La locul evenimentului s-a deplasat un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, precum şi poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Cluj în vederea efectuării cercetării la faţa locului şi dispunerii măsurilor procedurale necesare. Potrivit reprezentanților aeroportului, nu există victime și nimeni nu a fost rănit.

"Aeronava nu a fost avariată, iar pasagerii au fost debarcaţi în bune condiţii. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică şi de la aeroport va investiga cauzele incidentului", a spus David Ciceo, directorul Aeroportului Internațional "Avram Iancu". Avionul efectua o cursă charter de la Bucureşti către Barcelona, cu escală la Cluj, şi avea la bord 116 persoane.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE