Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avertismentul Ambasadei SUA privind votul pentru deputatul Ion Ochi

Postat la: 30.04.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ambasada SUA la Bucuresti a precizat astazi că nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere, făcând referire la cazul deputatului PSD Ion Ochi, pentru care deputații au respins cererea de reţinere şi arestare preventivă.

„Aşa cum am declarat anterior, nu comentăm cazuri individuale, dar unul dintre principiile de bază ale democraţiei este că toţi oamenii sunt egali în faţa legii. Nu trebuie să se facă abuz de imunitatea parlamentară pentru a apăra pe cineva de răspundere", se arată în răspunsul misiunii diplomatice. Membrii Camerei Deputaților au votat ieri solicitarea DNA de arestare a deputatului PSD Ion Ochi.

Cererea DNA a fost respinsă însă de către deputați, fiind exprimate următorul număr de voturi: 108 „pentru" arestarea acestuia și 152 de voturi „impotriva" cererii DNA. Procurorii anticorupție au cerut arestarea deputatului social-democrat Ion Ochi, sub acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu. Faptele ar fi fost comise în vremea în care era vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov. In acea perioada, deputatul ar fi intervenit ca o anumită firmă să câştige lucrări din bani publici, gaura în buget depăşind 2 milioane şi jumătate de lei. Banii obţinuţi au fost folosiţi în campania electorală din 2012, alegeri în urma cărora Ion Ochi a şi devenit deputat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE