Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Avocat Durgheu: "Instituțiile Lumina au fost înființate în România acum 20 de ani. Cum sa-l înlăture de la putere pe Erdogan inca de atunci? E hilar!"

Postat la: 22.07.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Afirmatiile ambasadorului Turciei la Bucuresti, Osman Koray Ertaș, au facut multe valuri in presa din România, au provocat reactii la nivelul politicienilor, jurnalistilor, ba chiar vedetelor din lumea mondena. Nu in ultimul rand, printre magistrati - reactii mediatizate -, dar si avocati. Unul dintre distinsii aparatori care au luat atitudine a fost si maestrul Baroului Florin Constantin Durgheu, caruia i-am adresat cateva intrebari pe aceasta tema:

- Ce părere aveți despre afirmația ambasadorului Turciei la București potrivit căreia pe teritoriul României funcționează 11 școli care ar fi finanțate de către clericul Gulen, adversarul numărul 1 al președintelui Recep Tayyip Erdogan?

- La modul cel mai sincer, această declarație m-a surprins și mi-a lăsat un gust amar, în egală măsură, deoarece este evident faptul că domnul ambasador Osman Koray Ertaș a făcut această afirmație fără a avea vreo dovadă în acest sens și, mai mult, fără a cunoaște realitatea din România. Trebuie precizat încă de la început că cele 11 școli de care vorbea domnul ambasador sunt de fapt doar 10, una dintre ele fiind închisă la Timișoara încă de acum doi ani. În ceea ce privește afirmația potrivit căreia în spatele școlilor din România s-ar afla clericul Fethullah Gulen care le-ar și finanța, trebuie observat faptul că nimic nu confirmă această susținere, domnul ambasador neproducând nicio dovadă a susținerilor sale. Mai mult, realitatea juridică contrazice flagrant susținerile domnului ambasador, acest fapt rezultând indubitabil dintr-o simplă verificare a persoanelor din conducerea Instituțiilor de Învățământ Lumina. În mod evident, clericul Gulen nu apare în nicio structură de conducere, la absolut nici un nivel.

- Cu toate acestea, domnul ambasador susține faptul că școlile turce din România ar complota, alături de celelalte școli turcești din lume, împotriva președintelui Recep Tayyip Erdogan. Cum comentați această susținere?

- Într-adevăr, potrivit insinuărilor domnului ambasador, școlile din cadrul Instituțiilor de Învățământ Lumina ar face parte din mișcarea Hizmet coordonată de către clericul Fethullah Gulen, mișcare care are la bază o rețea mondială de școli și ONG - uri și care, în opinia sa, acționează împotriva ordinii de drept din Turcia și, implicit, împotriva președintelui acestei țări, Recep Tayyip Erdogan. Această afirmație hazardată, făcută doar pentru ca domnul ambasador să își mențină poziția și să își dovedească obediența totală față de președintele Turciei, dă naștere la numeroase întrebări retorice, printre care se numără și următoarele: Prima. Instituțiile de Învățământ Lumina au fost înființate legal în România, acum mai bine de 20 de ani, cu scopul de a-l înlătura de la putere pe președintele Recep Tayyip Erdogan? Este cel puțin hilar să crezi acest lucru, oricât de naiv ai fi. A doua. Ce interes ar avea copiii/ tinerii de diferite credințe din peste 40 de țări ale lumii să-l înlăture de la putere pe Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei?!? A treia. Care ar fi modalitatea concretă prin care acești copii/ tineri și-ar putea pune în aplicare așa-zisul plan diabolic?!? Oare câștigarea unor medalii la diversele olimpiade și concursuri internaționale de informatică, matematică, fizică și chimie este una dintre modalitățile de luptă ale copiilor/ tinerilor din lumea întreagă împotriva lui Recep Tayyip Erdogan? Este de neînțeles de ce ambasadorul Turciei, în loc să laude rezultatele remarcabile obținute în domeniul învățământului de către conaționalii Domniei Sale în diverse țări ale lumii, printre care și România, a ales să stigmatizeze eforturile și rezultatele acestora!

- Cum credeți că vor reacționa autoritățile române ? Credeți că există riscul real al închiderii unor școli din cadrul Instituțiilor de Învățământ Lumina?

- Eu cred că autoritățile române vor reacționa calm și echilibrat. În mod evident nu se poate pune problema închiderii unor școli din cadrul Instituțiilor de Învățământ Lumina doar pe baza afirmațiilor domnului ambasador. Nu poate fi omis, pe de o parte, faptul că aceste școli au fost înființate legal în România iar, pe de altă parte, faptul că elevii acestora au obținut de-a lungul timpului rezultate remarcabile la învățătură, obținând numeroase premii/ medalii la diferitele concursuri/ olimpiade la care au participat. Este bine cunoscut faptul că Liceul Internațional de Informatică București (ICHB) este o pepinieră nesecată de minți talentate în numeroase domenii (informatică, matematică, fizică, chimie), fapt reflectat în cele peste 600 de medalii obținute de-a lungul timpului de către elevii Instituțiilor de Învățământ Lumina la diversele concursuri și olimpiade internaționale, fapt care a adus un prestigiu important României pe plan internațional. Este important de precizat, atât faptul că peste 95% dintre elevii acestor instituții de învățământ sunt de naționalitate română, precum și faptul că peste 500 din numărul total de 600 de angajați sunt tot de naționalitate română.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE