Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu, scrisoare de 6 pagini pentru Kovesi: "Îți scriu cu amărăciune..."

Postat la: 10.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Traian Băsescu a prezentat duminică seara o scrisoare deschisă de 6 pagini care îi este adresată procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Fostul președinte a spus că avea intenția de a publica această scrisoare, însă a renunțat după ce deputatul Sebastian Ghiță a prezentat un e-mail neoficial, prin care comunica cu Kovesi despre cazul plagiatului.

"Am un material de șase pagini pe care voiam să-l public, este o scrisoare deschisă către doamna Kovesi: «Scrisoare deschisă ce-i drept foarte lungă, în favoarea justiției și a statului de drept. Dragă Codruța, democrația și statul de drept trebuie apărate chiar și atunci când asta înseamnă să îți aperi dușmanii»", a fost un pasaj din scrisoare, citat de Băsescu.

"E un punct de vedere. Scrisoarea merge pe șase pagini. Vă dau și o frază dinspre încheiere: «Să nu ceri CSM să apere independența justiției pentru că această scrisoare nu se adresează justiției sau DNA, ci ție personal. Este o simplă analiză. Îți scriu cu amărăciune pentru că la un moment dat mi-am pus speranțele într-un tânăr procuror care, credeam eu, va continua și va perfecționa ce a construit Daniel Morar», a mai spus Băsescu potrivit b1.ro.

Referior la teoria care circulă în spațiul public potrivit căreia Băsescu, Ponta și Ghiță încearcă să îi strică imaginea lui Kovesi, fostul președinte a precizat: "Nu. Doamna Kovesi, dacă îi strică cineva imaginea, și-o strică singură. Nu o pune nimeni să apară ca o starletă de televiziune. Dânsa, ieșind foarte frecvent, sigur că adună replici, uneori pe bună dreptate, alteori incorecte. A intrat în jocul politic. Nu eu am pus-o să dea exemple ca procuror că din banii care s-au furat se puteau face 3.000 de școli. Nu, ăsta e discurs politic. Spune-mi câți ai recuperat și te cred".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE