Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












BACALAUREAT 2015. Ministrul promite SUBIECTE ușoare pentru candidați

Postat la: 08.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Procentul foarte mic al absolvenților de liceu care s-au înscris să dea examenul de BACALAUREAT anul acesta, dar mai ales numărul mic al celor care nu au trecut în 2014 și care încearcă din nou l-a determinat pe ministrul Educației să spună că va face tot posibilul ca subiectele primite de elevi să nu mai presupună capcane.

Aproape 170.000 de tineri s-au înscris ca sa dea examenul de bacalaureat in sesiunea de vara. Ministerul Educaţiei menţionează ca sunt cu peste 7.000 mai multi decât in aceeaşi sesiune a anului trecut, insa totuşi din absolvenţii de liceu, 43.000 (adică 23%) nu s-au înscris la Bacalaureat.

Pe de alta parte, in aceasta sesiune îşi vor încerca din nou şansele doar 7% dintre cei picaţi in anii trecuţi la examenul maturităţii.

"Avem 340.000 de absolvenţi fara diploma, dintre care anul acesta s-au înscris doar 25.000. Acest lucru mi se pare îngrijorător. Nu îmi doresc ca subiectele pentru Evaluarea Naţională sau pentru Bacalaureat sa se constituie in capcane întinse elevilor. In acest scop, voi face tot ceea ce depinde de mine ca ministru, tot ceea ce legea îmi da dreptul, pentru a veghea la respectarea acestei promisiuni", a declarat ministrul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE