Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu: „Cancelarul austriac a devenit clown-ul Europei!"

Postat la: 14.09.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Deoarece nu este stat membru Schengen, România trebuie să respingă ideea oricărei cote de refugiaţi, impusă de structurile UE, a susţinut fostul preşedinte Traian Băsescu, azi, la sediul PMP. Totodată, el l-a etichetat pe cancelarul austriac drept „clown-ul Europei".

„România trebuie să refuze ideea de cotă, nici voluntară, nici nevoluntară, dintr-un motiv simplu: pentru că România nu este stat membru Schengen. Colapsul sistemului Schengen s-a petrecut în statele care sunt membre Schengen şi nu în România. (...)

„Putem trimite nave în Mediterană"

Necazul se întamplă în zona Schengen, statele Schengen trebuie să îşi acopere eroarea de a fi fost incapabile să susţină frontierele zonei libere la circulaţie şi România poate contribui şi ea să ajute aceste ţări. Putem trimite nave în Marea Mediterană, putem să ne asumăm - eu ştiu potenţialul pe care îl are România - noi ne putem asuma, spre exemplu, să nu mai acosteze nicio barcă cu refugiaţi în insula Kos, nu avem nicio problemă să ne sprijinim partenerii, dar nu mă face responsabil de ceea ce nu sunt", a spus Basescu, la sediul PMP.

Lezarea tratatelor UE

„Şi alte ţări anunţă posibilitatea închiderii frontierelor, iar din acest punct de vedere cancelarul austriac (...) a devenit clown-ul Europei, ameninţând cu tăierea de fonduri structurale pentru cei care nu primesc refugiaţi. E fără precedent şi părerea mea despre el a fost că ştie bine tratatele UE. Este un abuz şi măcar să gândeşti că vei penaliza o ţară cu reducerea fondurilor structurale când ele au fost aprobate de Consiliul European şi în Parlamentul European. Cred că încep să se trezească unii din liderii UE care au fost mari iubitori de refugiaţi şi îşi dau seama de riscuri", a precizat fostul preşedinte.

Alex Miclovan

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE