Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu: Iohannis sa actioneze urgent, altfel aruncă țara in anarhie

Postat la: 08.11.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul presedintele al Romaniei TRAIAN BASESCU ii cere presedintelui KLAUS IOHANNIS sa actioneze "urgent" si il avertizeaza ca altfel risca, "prin indecizie" in actuala criza, sa arunce tara in anarhie, informeaza Agerpres.

"Actionati urgent, caci altfel, sufletele celor ucisi la Clubul Colectiv, ale celor care continua sa moara in spitale, ale supravietuitorilor si ale milioanelor de oameni revoltati, va vor inchide orice posibilitate de actiune si riscati aruncarea tarii in anarhie. (...) Nu impingeti tara, prin indecizie, intr-o criza greu de controlat din cauza unor actiuni poate bine intentionate, dar neadaptate realitatii momentului. Iar, daca timpul va permite, domnule Presedinte al Romaniei, priviti putin si in jurul frontierelor. Nu exista ragaz pentru jocuri de imagine, ci este vremea deciziilor. Domnule presedinte al Romaniei, va rog actionati repede!", a scris BASESCU, sambata seara, pe pagina sa de Facebook.

Fostul sef de stat sustine ca nu are nimic cu presedintele in functie, dar ii pasa "enorm" de tara si de acest popor. Totodata, TRAIAN BASESCU se refera, in postarea sa, si la interventia autoritatilor in cazul incendiului din Club Colectiv. "Romanii sunt extrem de emotionali, iar daca mecanismul UE de ajutor pentru dezastre a fost cumva declansat cu o intarziere de 6 zile, asa cum sustin unii ziaristi, nu va va ierta nimeni pentru ca n-ati stiut ca exista aceasta procedura", i-a transmis fostul presedinte lui KLAUS IOHANNIS.

TRAIAN BASESCU ii mai aminteste sefului statului si cateva prioritati "care pot fi facute imediat si unde strada are dreptate", amintind ca pe toate si le-a dorit si el, dar nu le-a putut rezolva.

"Desemnarea unui prim-ministru credibil (deja stabilit, Dacian Ciolos) - responsabil Presedintele Romaniei; Lege electorala cu 100 de senatori si 200 de deputati - responsabili liderii PSD si PNL + Parlament; Legea alegerilor locale sa prevada alegerea primarilor in 2 tururi - responsabili liderii PSD si PNL + Parlament; Depolitizarea agentiilor centrale si teritoriale prin numirea pe criterii de competenta a conducerilor acestora - responsabili liderii PSD si PNL + Guvern; Inlocuirea Avocatului Poporului - responsabili liderii PSD si Parlament", sunt cateva dintre prioritatile mentionate de fostul presedinte TRAIAN BASESCU.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE