Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Băsescu se teme de incidente: "Mă mut în Gogol, dar nu există protecţie. Inclusiv Ponta va răspunde!"

Postat la: 09.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat Guvernul că este dispus să se mute în vila Gogol după 15 iunie, dar avertizează că nu sunt respectate mai multe cerinţe, precum protecţia locatarilor, şi că inclusiv premierul Ponta va răspunde pentru posibile incidente,cerând şi un birou într-un alt imobil.

Într-o scrisoare oficială, Băsescu spune că a fost anunţat de către Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), în administrarea căreia se află vila din strada Gogol, că lucrările de renovare au fost finalizate şi că a vizitat clădirea, unde însă a constatat că, deşi au fost depuse eforturi de îmbunătăţire a calităţăii, imobilul continuă să nu îndeplinească cerinţele impuse de lege, având deficienţe de fond care fac improprie încadrarea locuinţei în categoria reşedinţelor oficiale sau a caselor de protocol.

El arată astfel că imobilul nu dispune de spaţiu pentru un cabinet de lucru, în care are dreptul să lucreze cel puţin cu un secretar şi un consilier, nu are un salon de primire pentru vizitatori, nu beneficiază de garaj şi nici nu asigură protecţia locatarilor, respectiv protecţia fizică şi intimitatea sa şi a familiei, atât în interior, cât şi în curte, în imediata apropiere a vilei fiind un bloc cu patru etaje, ceea ce permite supravegherea cu uşurinţă, din acest bloc, a persoanelor din vilă.

"Vă atenţionez că, din acest punct de vedere, întreaga responsabilitate pentru eventuale evenimente sau incidente ce ar putea să apară în timp (violarea intimităţii, intrarea prin efracţie în curte sau în locuinţă, afectarea siguranţei mele şi a familiei mele etc) vor fi în responsabilitatea RA-APPS şi a Guvernului prin Victor Viorel Ponta, Ion Moraru (secretarul general al Guvernului-n.r.) şi Darius Vâlcov (fost ministru de Finanţe-n.r.), în calitate de semnatari ai HG 60/2015", scrie Băsescu, potrivit Mediafax.ro.

Pentru rezolvarea parţială a problemelor, fostul preşedinte solicită repartizarea unui spaţiu pentru cabinet de lucru într-un alt imobil, indicând în acest sens un apartament de pe strada Mihai Eminescu, unde să fie amenajat şi salonul de primire şi două spaţii de parcare într-un garaj RA-APPS de lângă vila Gogol, urmând ca în scurt timp să fie construit un garaj pentru două maşini pe terenul aferent vilei Gogol.

El se referă şi la problema de securitate, spunând că are convingerea că, în cazul unor incidente, responsabilii pentru repartizarea locuinţei vor găsi soluţii, dar vor şi "răspunde în faţa legii". Băsescu asigură că este dispus să semneze procesul verbal de predare-primire a vilei Gogol imediat ce ultimele lucrări din curte şi de pe acoperiş vor fi încheiate, iar porţile de acces vor fi funcţionale, dar nu mai devreme de 15 iunie ora 12.00, precizând că procesul verbal va trebui să includă observaţiile sale.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE